Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Φλωρεντία : Η Bistecca alla Fiorentina στα καλύτερα της εδώ στην Trattoria “Dall' Oste”

Ένα σπάνιο μαργαριτάρι  στο γευστικό χάρτη της Φλωρεντίας και  μια από τις καλύτερες  διευθύνσεις για να απολαύσετε την επίτομη της γεύσης την επική μπριζόλα Bistecca alla Fiorentina ,  είναι η Trattoria Dall'Oste” …..όλα εδώ περιστρέφονται γύρω από το κρέας!!!  Η Bistecca alla Fiorentina  είναι η Βασίλισσα της Φλωρεντιανής κουζίνας ,  πρόκειται για την πληθωρικότερη και νοστιμότερη μοσχαρίσια  μπριζόλα στο κόσμο με βασικό χαρακτηριστικό το κόκαλο της, που έχει σχήμα «Τ» . Υπάρχουν πολλοί «κανόνες» που πρέπει να τηρούνται κατά την προετοιμασία αυτής της επικής μπριζόλας, πρώτον το κρέας πρέπει να προέρχεται από τις ράτσες βοοειδών Chianina ή Maremma που εκτρέφονται στη περιοχή της Τοσκάνης . Το μοσχάρι να είναι ηλικίας 12 ή 18 μηνών και βέβαια να κόβεται το κρέας από τον βραχίονα για να μας δώσει την διάσημη μπριζόλα με το σχήμα Τ στο οστό . Η  διαδικασία που ακολουθείται στο  ψήσιμο της  bistecca alla fiorentina  είναι συγκεκριμένη , από έξω πρέπει να είναι καβουρδισμένη με τα σημάδια της σχάρας στο φλοιό της και μέσα τρυφερή και ζουμερή. Αν δεν είστε οπαδός αυτής της  σπάνιας και διάσημης  μπριζόλας, τότε αυτό το πιάτο δεν είναι σίγουρα  για σας !!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου