Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Νίκος Κεχαγιάς : Ο δημιουργικός και τελειομανής κρεοτέχνης που προπορεύεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την τέχνη του


Ο «αρτίστας» κρεοτέχνης  Νίκος Κεχαγιάς (βραβευμένος σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς ) πειραματίζεται συνεχώς επάνω στην ωρίμανση κρεάτων γιατί όπως υποστηρίζει το σιτεμένο κρέας με τη μέθοδο αυτή αποκτά  γλυκιά τρυφερότητα και βαθιά κρεάτινη γεύση . Πάντα είναι ένα βήμα μπροστά από τη τέχνη του ο Νίκος αφού ακολουθεί πρωτοποριακές μεθόδους στην ωρίμανση .Το μοσχαρίσιο  κρέας ωριμάζει συνήθως σε 7-21 ημέρες αλλά και πολύ περισσότερες , μαλακώνει το κρέας και ενισχύεται η γεύση του αποκτώντας extra αρώματα . Για καλύτερο αποτέλεσμα  και πιο σύνθετα αρώματα ψεκάζει τα κρέατα με premium ουϊσκι , παλαιωμένα τσίπουρα , χειροποίητα bourbon ,  ,τροπικά ρούμια  ή ενίοτε τα αλείφει με ποιοτικές βέλγικες σοκολάτες και καφέ espresso και τα αφήνει στο ψυγείο ωρίμανσης να σιτέψουν  . 

Ribeye ωριμασμένο με φίνα βελγική σοκολάτα Callebaut !!!
Για δυο μήνες το ribeye  υπέστη  wet aging και  μετά αφέθηκε για τέσσερεις ημέρες σε ξηρή ωρίμανση για να αποβάλλει  την υγρασία του .Στη συνέχεια ο Νίκος Κεχαγιάς έλιωσε σε μπεν μαρί τη διάσημη βέλγικη σοκολάτα «Callebaut» και  κάλυψε όλη την επιφάνεια  του φιλέτου για να μην υπάρχει ροή αέρα στο εσωτερικό του. Έμεινε άλλες 10 μέρες σε ξηρή ωρίμανση για να δώσει τα έντονα αρώματα  της σοκολάτας . Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ωρίμανσης το ribeye  έγινε ανάρπαστο από τους steak lovers της Καβάλας , sold out μονό μιας !!!

Μοσχαρίσια μπριζόλα ωρίμανσης «βουτηγμένη» στο μοναδικό “Handmade Kentaky Bourbon” ουίσκι «Maker’s Mark» !!!

Μοσχαρίσια μπριζόλα ωρίμανσης 90 ημερών , την πήρε ο κρεοτέχνης Νίκος Κεχαγιάς και την εμπότισε με το πρώτο και μοναδικό “Handmade Kentaky Bourbon” ουίσκι το «Makers Mark» . Με την διαδικασία αυτή ο Νίκος θέλησε να δώσει τα αρώματα φρούτων και καραμέλας του bourbon στη μπριζόλα .


Αυτή είναι η γαλλική επική μπριζόλα Tomahawk που ωρίμασε για 90 ημέρες «συντροφιά» με το χειροποίητο bourbon ουίσκι «Makers Mark» !!!

Tomahawk steak (για όσους δεν γνωρίζουν είναι η επική μπριζόλα με το απογυμνωμένο κόκκαλο στην άκρη της που θυμίζει χαρακτηριστικά το τσεκούρι τόμαχοκ των ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικής) προερχομένη από γαλλικά βοοειδή «Charolaise» . Ωρίμασε για 90 ημέρες αφού πρώτα ο Νίκος Κεχαγιάς  την εμπότισε με το χειροποίητο bourbon ουίσκι «Makers Mark» σε ειδικό ψυγείο Dry Aging το οποίο λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ’ τα οικιακά ψυγεία , ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει κυκλοφορία σχετικά ξηρού αέρα. H σιτεμένη Tomahawk έχει έτσι μεγαλύτερη γαστρονομική αξία γιατί το εσωτερικό της  αποκτά γλυκιά τρυφερότητα και ισορροπημένη κρεάτινη γεύση . 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου