Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Πλάστιγγα : Μπύρες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη !!!


INFO : O Γεώργιος Παπαδιώτης ποτοποιός τρίτης γενιάς στο Βόλο και ιδιοκτήτης της μπύρας «Πλάστιγγα» , σήμερα είναι ένας ψαγμένος ζυθοποιός που λατρεύει τις γεύσεις και αγαπά τις προκλήσεις στη δουλειά του . Έφτιαξε λοιπόν μια μικρή ομάδα από νέους ανθρώπους και ξεκίνησε ένα ταξίδι στον κόσμο της μπύρας  ξεφεύγοντας από την πεπατημένη ζυμώνοντας εξαίσιες συνταγές σε μικρή παραγωγή αλλά και υψηλά στάνταρντς στην γεύση. Αφού κυκλοφόρησε τις κλασικές συνταγές Dry stout, strong ale, Urban ale, Weiss έκανε τη διαφορά φτιάχνοντας ελληνική καπνιστή μπύρα  (γιατί να πίνουμε την γερμανική “Σκλέντερλα” αφού υπάρχει η ελληνική του Γιώργου) και την πρώτη μπύρα κάνναβης στη χώρα .

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ : Η Ζυθοποιία «Πλάστιγγα» βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Βόλου, πάνω στον πιο εμπορικό δρόμο αυτού της Ερμού. Γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους πεζούς να μπορούν να παρακολουθήσουν τη μαγική διαδικασία της ζυθοποίησης . Ο σύγχρονος εξοπλισμός από τους καλύτερους στην ελληνική επικράτεια  διασφαλίζει τη ποιότητα των προϊόντων .

 ΜΠΥΡΕΣ  ΜΕ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ  :   Η  Dry Stout είναι μια  αφιλτράριστη, απαστερίωτη  μαύρη  μπύρα  με χαρακτηριστική πικράδα και αρώματα καβουρδισμένων ξηρών καρπών  και  νότες καφέ ****  Η Strong Ale κι αυτή  αφιλτράριστη και  απαστερίωτη μ΄ ένα κόκκινο ρουμπινί χρώμα ωριμάζει για τρεις μήνες στη δεξαμενή σε χαμηλή θερμοκρασία , μας δίνει πλούσια  αρώματα ανθέων , βανίλιας και καραμέλας ****  Η  αφροζυμωτή  Urban Ale είναι μια ξανθιά μπύρα με αρώματα εσπεριδοειδών, ζυμώνεται με τέσσερις διαφορετικούς λυκίσκους που ο καθένας δίνει τα δικά του αρώματα  , από εσπεριδοειδή και κίτρο μέχρι πικάντικες νότες βοτάνων ****  Η Πλάστιγγα Weiss είναι μια σταρένια  μπύρα με λαμπερό ξανθοκόκκινο χρώμα , πλούσιο αφρό και αρώματα βανίλιας , ιδανική για να συνοδεύσει κόκκινα κρέατα ****  H Πλάστιγγα Metamorphosis είναι μια αφιλτράριστη Βελγική  Pale Ale με πλούσια κιτρικά αρώματα και αφρό . Εδώ η  γλυκάδα της βύνης ισορροπεί με την πικράδα των λυκίσκων ****  Η Πλάστιγγα καπνιστή είναι μια αφιλτράριστη και  απαστερίωτη lager μπύρα με  σκούρο καστανό χρώμα  , διακρίνεται για τα έντονα αρώματα καπνιστής και καβουρδισμένης βύνης . Προσωπικά θα την προτιμήσω από την αντίστοιχη καπνιστή «Σκλέντερλα» από το Μπάμπεργκ της  Γερμανίας ****   Τελευταίο απόκτημα η «Cannabis beer» η πρώτη στην ελληνική αγορά αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα που ζυμώθηκε με σπόρους  κάνναβης , θα την δοκιμάσουμε τις προσεχείς ημέρες και θα σας πούμε τη γνώμη μας****









 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου