Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Tomahawk ωρίμανσης 90 ημερών εμποτισμένη με το χειροποίητο bourbon ουίσκι «Maker’s Mark» από τον κρεοτέχνη Νίκο Κεχαγιά

 H Tomahawk για όσους δεν γνωρίζουν είναι η επική μπριζόλα με το απογυμνωμένο κόκκαλο στην άκρη της που θυμίζει χαρακτηριστικά το τσεκούρι τόμαχοκ των ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικής και η συγκεκριμένη προέρχεται από γαλλικά βοοειδή Charolaise. Ωρίμασε για 90 ημέρες αφού πρώτα ο Νίκος Κεχαγιάς την εμπότισε με το χειροποίητο bourbon ουίσκι «Maker’s Mark» σε ειδικό ψυγείο Dry Aging το οποίο λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ’ τα οικιακά ψυγεία . H σιτεμένη Tomahawk αποκτά έτσι μεγαλύτερη γαστρονομική αξία γιατί το εσωτερικό της πλημμυρίζει από μια γλυκιά τρυφερότητα και ισορροπημένη κρεάτινη γεύση .Ψήσαμε την Tomahawk στη θράκα medium rare , την αφήσαμε να «ξεκουραστεί»  δέκα λεπτά για να μεταφερθεί η θερμοκρασία από το κόκκαλο στο υπόλοιπο κρέας επιτρέποντας το έτσι να παραμείνει ζουμερό ,τη κόψαμε σε φέτες και πασπαλίσαμε με ανθό αλατιού .Η μπριζόλα ήταν ασύλληπτη σε τρυφερότητα , είχε βαθιές κρεάτινες γεύσεις, αρωματικές εντάσεις και απίθανες γευστικές αιχμές.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου