☛ Η Μοσχαρίσια μπριζόλα ωρίμανσης 90 ημερών ήταν
εμποτισμένη από τον Νίκο Κεχαγιά στο “Handmade Kentucky Bourbon” ουίσκι
«Maker’s Mark» . Είχε βαθιά κρεάτινη γεύση , αρώματα φουντουκιού και εξαίσιες
γευστικές αιχμές. Το bourbon έδωσε ελαφριά φρουτώδη αρώματα στην μπριζόλα , πασπαλίσαμε
μόνο με ανθό αλατιού ενώ η χρήση
μουστάρδας κρίνεται απαγορευτική . Συνοδέψαμε το πιάτο με την πρώτη ελληνική
μπύρα κάνναβης της ζυθοποιίας Βόλου "Πλάστιγγα" .
ΠΟΙΟΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ
ΚΕΧΑΓΙΑΣ
Ο «αρτίστας» κρεοπώλης
Νίκος Κεχαγιάς (βραβευμένος σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς )
πειραματίζεται συνεχώς επάνω στην ωρίμανση κρεάτων γιατί όπως υποστηρίζει το
σιτεμένο κρέας γίνεται πιο τρυφερό ενώ
αποκτά πιο βαθιά κρεάτινη νοστιμιά . Πάντα είναι ένα βήμα μπροστά στη τέχνη του
ο Νίκος αφού ακολουθεί πρωτοποριακές μεθόδους στο σίτεμα του μοσχαρίσιου
κρέατος , πότε με καπνιστό ουίσκι , πότε με
παλαιωμένο ρούμι , με εισαγόμενους μονοποικιλιακούς εσπρέσο , με παλαιωμένα
τσίπουρα ακόμα και με άχυρα και κάρβουνα !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου