Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Μοσχαρίσια μπριζόλα ωρίμανσης εμποτισμένη σε Kentucky Bourbon από τον κρεοτέχνη Νίκο Κεχαγιά


Η Μοσχαρίσια μπριζόλα ωρίμανσης 90 ημερών ήταν εμποτισμένη από τον Νίκο Κεχαγιά στο “Handmade Kentucky Bourbon” ουίσκι «Maker’s Mark» . Είχε βαθιά κρεάτινη γεύση , αρώματα φουντουκιού και εξαίσιες γευστικές αιχμές. Το bourbon έδωσε ελαφριά φρουτώδη αρώματα στην μπριζόλα , πασπαλίσαμε μόνο με ανθό αλατιού  ενώ η χρήση μουστάρδας κρίνεται απαγορευτική . Συνοδέψαμε το πιάτο με την πρώτη ελληνική μπύρα κάνναβης της ζυθοποιίας Βόλου "Πλάστιγγα" .

  ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΝΙΚΟΣ  ΚΕΧΑΓΙΑΣ 

Ο «αρτίστας» κρεοπώλης Νίκος Κεχαγιάς (βραβευμένος σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς ) πειραματίζεται συνεχώς επάνω στην ωρίμανση κρεάτων γιατί όπως υποστηρίζει το σιτεμένο κρέας  γίνεται πιο τρυφερό ενώ αποκτά πιο βαθιά κρεάτινη νοστιμιά . Πάντα είναι ένα βήμα μπροστά στη τέχνη του ο Νίκος αφού ακολουθεί πρωτοποριακές μεθόδους στο σίτεμα του μοσχαρίσιου κρέατος , πότε με καπνιστό ουίσκι , πότε με παλαιωμένο ρούμι , με εισαγόμενους μονοποικιλιακούς εσπρέσο , με παλαιωμένα τσίπουρα ακόμα και με άχυρα και κάρβουνα !!!   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου