Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Παράλια Μικράς Ασίας –Αλάτσατα : Πάμε στη…. Μύκονο της Τουρκίας για να δοκιμάσουμε τους νόστιμους μεζέδες του εστιατορίου Asma Yapragi!!!



Info :  Η βόλτα στην Αγριλιά ή Αλάτσατα  θα σας ενθουσιάσει , είναι ένα πανέμορφο χωριό που αριθμούσε  11.000 Έλληνες πριν την Μικρασιατική καταστροφή  και παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής κατάφερε να παραμείνει αυθεντικό και γραφικό . Παραδοσιακά σπίτια , τα οποία οι Τούρκοι αποκαλούν χιώτικα, σπίτια κτισμένα από ξύλο και πέτρα, με σαχνισιά και άλλα με νεοκλασικά στοιχεία , γραφικές αυλές με τις ανθισμένες  βουκαμβίλιες να ευωδιάζουν ,  ταβέρνες με αιγαιοπελαγίτικο χρώμα που προσφέρουν  μοναδικά πιάτα της Σμυρναίικης κουζίνας και στο κέντρο του χωριού η  εκκλησία της Θεοτόκου με το υπέροχο μαρμάρινο  τέμπλο της  που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιαννούλης  Χαλεπάς. Και επειδή ο περίπατος θα σας ανοίξει την όρεξη προτείνουμε να  κατευθυνθείτε στο  γραφικό κήπο του εστιατορίου  «Asma Yapragi» (που σημαίνει «αμπελόφυλλα») και να παραγγείλετε ένα yeni raki με τα αντίστοιχα μεζεδάκια . Τους ευφάνταστους μεζέδες που βασίζονται σε παραδοσιακές Σμυρναίικες συνταγές επιμελείται η ίδια η ιδιοκτήτρια . Η διαδικασία που ακολουθείτε εδώ είναι η εξής , μπαίνετε στη κουζίνα  όπου επάνω σε ένα τραπέζι  υπάρχουν οι πιατέλες με τους μεζέδες , σας ενημερώνει ο σερβιτόρος για τη καθεμιά και επιλέγετε στη συνέχεια αυτούς που θέλετε. Θα βρείτε θεσπέσιους κολοκυθοανθούς γεμιστούς με τυρί cottage , κεφτεδάκια σε σάλτσα γιαουρτιού και κανέλας , αρνί  μαγειρεμένο με δεντρολίβανο , κολοκυθάκια με σπανάκι και τυρί , ρύζι με αγκινάρα και φασόλια, μελιτζάνα  ψητή, ντολμάδες γιαλατζί , φασόλια μπιάζ , μαντί (γεμιστά ραβιόλια), κιοφτέδες , σπιτικές πίτες και ιμάμ μπαϊλντί .

Tips : Tokoglu Mahallesi  1005 Sokak No:50 , Alaçatı , Çeşme , Telefon : 232 – 716 01 78, (www.asmayapragi.com.tr)


 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου