Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Κουραμπιέδες Χρυσανθίδη : Αναλλοίωτη αξία στο χρόνο !!!

 Αρχές της δεκαετίας του  80 η οικογένεια Χρυσανθίδη  στο οικογενειακό τους εργαστήρι στη  Νέα Καρβάλη ξεκινά  τη παραγωγή του κουραμπιέ , ενός γλυκού που ταξίδεψε μαζί με τους Έλληνες πρόσφυγες (Καραμανλήδες και μη)  από το Κέρβελι της Καππαδοκίας  που ξεριζωμένοι το 1922  ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Καρβάλη . Η παραδοσιακή συνταγή συνδυασμένη με αγνά υλικά όπως αλεύρι, φρέσκο βούτυρο και ολόκληρα αμύγδαλα, μετατρέπουν αυτό το μικρό τραγανό μισοφέγγαρο σε μια μοναδική γευστική και αρωματική εμπειρία, που κάνει κάθε μπουκιά, μοναδική απόλαυση!!!  Το μικρό εργαστήρι της παλαιάς εθνικής οδού σύντομα μετατρέπεται σε μια σύγχρονη δυναμική μονάδα παραγωγής , ενώ οι διεθνείς διακρίσεις διαδέχονται η μια την άλλη , βραβείο στις Βρυξέλλες , χρυσό αστέρι στο διαγωνισμό Great Taste Awards του Λονδίνου όπου την κριτική επιτροπή αποτελούσαν 135 chef παγκοσμίου φήμης . Ακολουθώντας καινοτόμους δρόμους και λανσάροντας πρωτοποριακά προϊόντα, η Βικελίδης - Χρυσανθίδης εξελίσσεται χωρίς να ξεχνά τις πατροπαράδοτες συνταγές. Με πίστη, μεράκι και όραμα συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας διατηρώντας σταθερά το γευστικό προβάδισμα. Την κλασική εκδοχή των κουραμπιέδων  Χρυσανθίδη ακολούθησαν άλλες πέντε διαφορετικές γεύσεις , με φιστικοβούτυρο , φουντούκι, σοκολάτα, φιστίκι και  καραμέλα.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου