INFO : Το « Maria’s Restaurant» στο Καλαμάκι
της Αθήνας είναι το δίδυμο αδελφάκι του εστιατορίου της Μαρίας Εκμεκτσίογλου
στο Etiler
της
Κωνσταντινούπολης . Είναι ατμοσφαιρικό , φωτεινό και αποπνέει οικογενειακή θαλπωρή
και φιλοξενία από την ίδια τη Μαρία και τους γιούς της τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη. Η επίπλωση
του περίτεχνη και η διακόσμηση προσεγμένη , στους τοίχους και στις όμορφες εσοχές
θα θαυμάσετε ξεχωριστά αντικείμενα και πορσελάνες από τα ταξίδια της Μαρίας στο
εσωτερικό της Τουρκίας και το εξωτερικό. Στη πίσω πλευρά του εστιατορίου υπάρχει
μια πολύ όμορφη αυλή για το καλοκαίρι στολισμένη με γιασεμιά, λεμονιές και πικροδάφνες.
Στο μενού του εστιατορίου παντρεύονται οι
γεύσεις της Πολίτικης και της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας .
Ξεκινήσαμε όπως πάντα
με τα μεζεκλίκια για να μας ανοίξει η όρεξη
, γεμιστά σύκα με κιμά από τα χεράκια της Μαρίας , πικάντικη πατσάνγκα (μπουρεκάκι
με παστουρμά και λαχανικά) , Νιχωριανά τυροπιτάκια , ευωδιαστά ντολμαδάκια και
ο ιδιαίτερος τσερκέζικος μεζές (από κοτόπουλο, καρύδι και σκόρδο) . Ξεχωρίζει η
σαλάτα του Πασχάλη με ντομάτα, αγγουράκι , σέσκουλο, μαρούλι, φέτες πράσινου
μήλου και ρόγες μοσχάτου σταφυλιού. Στα κυρίως πιάτα θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε
μ’ ένα ονειρικό σαχανάκι χουνκιάρ μπεγιεντί (πουρές μελιτζάνας με
κεφτεδάκια , είναι μια παραλλαγή ενός κλασσικού πιάτου της οθωμανικής κουζίνας από τη Μαρία) και να συνεχίσετε με το κλασικό πολίτικο
κεμπάπ , ή ένα τσοκερτμέ το μοσχαρίσιο κεμπάπ από τη περιοχή της Αλικαρνασσού και για τους πιο απαιτητικούς ένα
αρναούτ τζιγιέρι με πατατούλες, κρεμμύδι και μαϊντανό. Βέβαια από τα highlights της Μαρίας
είναι το μαντί , το γεμιστό πολίτικο
ραβιόλι με κιμά και επικάλυψη από γιαούρτι καμένο βούτυρο και σουμάκ. Η
βραδιά μας έκλεισε μ’ ένα χειροποίητο λιμοντσέλο φτιαγμένο με μεράκι από την Μαρία.
TIPS : «Maria’s restaurant» , Θουκυδίδου 53-55 , Άλιμος , Τηλ: 210
9828787
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου