Info: Εξαιρετική θαλασσινή
λιχουδιά με υπέροχη νοστιμιά!! Οι καλύτεροι αχινοί (τρώγονται μόνο οι θηλυκοί που
έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα) για την παρασκευή αχινοσαλάτας είναι εκείνοι που
μαζεύονται στο γέμισμα του φεγγαριού, γιατί τότε έχουν περισσότερα αυγά!!
Υλικά :
20-30 αχινοί , 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπα , 3 σταγόνες σόγια σος , 2 κουταλιές της σούπας χυμό μοσχολέμονου και ξύσμα lime .
Εκτέλεση: Αφού ανοίξουμε το κέλυφος των αχινών
από την μαλακή μεριά με ένα ψαλίδι , ξεπλένουμε πρώτα να φύγει η άμμος από μέσα
και στη συνέχεια αποσπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Περιχύνουμε
με λάδι , σόγια σος ,το χυμό μοσχολέμονου και το ξύσμα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου