Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

«Los Loros»: Street food από τη Κολομβία και τη Βενεζουέλα


INFO : Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία με ethnic street-food στην οδό Νίκης και γενικότερα  στο ιστορικό κέντρο της  Αθήνας . Σήμερα επισκεφτήκαμε το «Los Loros» για να δοκιμάσουμε φαγητό του δρόμου από τη Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Στο μικροσκοπικό αλλά περιεκτικό menu θα βρεις arepas (στρογγυλό ψωμάκι από καλαμπόκι ψημένο στο πλατό που ανοίγει στη μέση) , empanadas (γεμιστά πιτάκια από καλαμπόκι) και τα ορεκτικά pasapalos . Τα  χειροποίητα arepas είναι στη Λατινική Αμερική το «φαγητό του φτωχού» , τα αγάπησαν οι Έλληνες , (μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σάντουιτς με την γέμιση της αρεσκείας σας) και ξεχώρισαν περισσότερο το «Chicharron» με γουρουνοπούλα σιγοψημένη για ώρες, χοιρινό popcorn , ψιλοκομμένη σαλάτα, κόλιανδρο και secret mayo , το «Pabellon»  με μοσχάρι σιγομαγειρεμένο, τριμμένη μυζήθρα, μαύρα φασόλια, κόλιανδρο και γλυκιά μπανάνα Καραϊβικής , και τη «Malandra»  με κοτόπουλο σιγομαγειρεμένο , ανανά , κόλιανδρο & coleslaw καρύδας .Οι empanadas είναι τηγανητές πίτες από καλαμπόκι και σερβίρονται με ξεψαχνισμένο κρέας μοσχαριού που μαγειρεύτηκε σε ακατέργαστη ζάχαρη, ή με κοτόπουλο ψαχνό μαγειρεμένο σε ρούμι & ginger . Το menu συμπληρώνουν τα  πεντανόστιμα σνακ ( pasapalos) και τα επιδόρπια (postres) στα οποία θα αναφερθώ σε επόμενο σημείωμα  μου . Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με Maltin ένα μη αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από βύνη και ζαχαροκάλαμο ενώ η δεύτερη επιλογή μας ήταν το Pimento  ένα δροσιστικό αλλά πικάντικο μη αλκοολούχο αναψυκτικό με φυσικά αρώματα ginger , tonic και chili !!!

TIPS : Ξενοφώντος 14 & Νίκης, Σύνταγμα ,  Τηλ. 210 3243232 , Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα -Σάββατο 11:00 με 19:00


 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου