Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Δοκιμάζουμε το διασημότερο φαγητό της Ισπανίας , την Paella μας έφτιαξε ο Νίκος Χαραλαμπίδης του μεζεδοπωλείου «Παραλιακόν»

Η Παέγια  (Paella)  είναι ίσως το διασημότερο φαγητό της Ισπανίας  και οφείλει την  ύπαρξη της στους Μαυριτανούς  οι όποιοι όταν  την κατέλαβαν , σύστησαν το ρύζι στην Ιβηρική χερσόνησο . Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για μια συνταγή με αραβικές καταβολές, αλλά υπάρχει και άλλη μια  εκδοχή που διατείνεται ότι η παέγια προέρχεται από την περιοχή της ανατολικής Ισπανίας  όπου υπάρχει μια μεγάλη λιμνοθάλασσα η Albufera στην οποία φυτρώνει εύκολα το ρύζι. Αυτή τη φορά ο Νίκος Χαραλαμπίδης  του μεζεδοπωλείου “Παραλιακόν  μας έφτιαξε μια  παέγια θαλασσινών  ελαφρώς πειραγμένη αφού  δεν πρόσθεσε καθόλου κρέας  όπως  κάνουν  στη περιοχή της Καταλονίας . Πήρε όμως το ιδανικό σκεύος γι’ αυτήν την περίσταση την  «παεγιέρα» (είναι το ισπανικό γουόκ κατάλληλο για να μαγειρέψετε την παέγια σας )  τοποθέτησε μέσα τα φρεσκότατα υλικά του, γαρίδες , μύδια, φέτες καλαμαριού, όστρακα μαζί με πιπεριές πράσινες και κόκκινες , μπαχαρικά  και δημιούργησε μια υπέροχη θαλασσινή παέγια γεμάτη ερεθιστικές υφές και απίθανα  χρώματα!!! Την σέρβιρε μέσα στο σκεύος της και τη τοποθέτησε το στο κέντρο του τραπεζιού για να αναδείξει τα πλούσια αρώματα της !!!

 

* Συνοδεύσαμε  το γεύμα  με μια εξαιρετική  ……..κατακόκκινη και δροσερή σαγκριά  
 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου