Info: Η πιο
απλή μακαρονάδα στη παρασκευή της αλλά θεσπέσια και ανεπανάληπτη σε γεύση και αρώματα.
Οι αχινοί βγάζουν το άρωμα και τη φρεσκάδα της θάλασσας στο πιάτο σας ενώ το σκόρδο και το σησαμέλαιο δίνουν τη δική
τους νότα.
ΤΑ
ΥΛΙΚΑ: 1
πακέτο μακαρόνια , 8 κουταλιές
της σούπας σησαμέλαιο , 30
αχινοί , 1σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πρώτα θα ανοίξουμε τους αχινούς με το ψαλίδι
και μ’ ένα κουταλάκι θα βγάλουμε προσεκτικά τα αυγά τους και θα τα φυλάξουμε
στο ψυγείο. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το σησαμέλαιο
να ζεσταθεί, ρίχνουμε την σκελίδα του σκόρδου πολτοποιημένη και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 3
λεπτά. Τραβάμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας , αφήνουμε το λάδι μας λίγο
να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα
τα αυγά των αχινών, τα ανακατεύουμε με προσοχή για να μην τα διαλύσουμε . Σερβίρουμε
τα μακαρόνια μας και ρίχνουμε από πάνω τους αχινούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου