Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Το Ελληνικό Πρωινό είναι ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας !!!


Με 1.100 ξενοδοχεία-μέλη και 41 πρότυπα τοπικά πρωινά, το «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες και καθιερωμένες πλέον δράσεις όσον αφορά στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσα από την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών και τη σύνδεση ξενοδόχων και παραγωγών. Στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού  στη  φετινή Horecaοι επισκέπτες της έκθεσης μπόρεσαν και τις τέσσερις ημέρες να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα από περιοχές όπως η Κάλυμνος, η Ρόδος, η Κως, η Λέρος, η Κρήτη, η Νάξος, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Φωκίδα, η Ήπειρος, η Χαλκιδική κ.α., και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους στις γεύσεις του Ελληνικού Πρωινού, μέσω μιας σειράς δράσεων. Υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου και πολλαπλώς βραβευμένου chef  Μιχάλη Μάρθα, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή σεφ της Ελλάδας (the Best  Chef Ambassador  for Greece 2016) και τον τίτλο του ενός εκ των καλυτέρων νέων σεφ της Mediteranean Sea (San Pellegrino Young Chef  2015 και 2016), στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού μαγειρεύτηκαν παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις γαστρονομικές δυνατότητες, αλλά και τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων. Φέτος το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αποφάσισε να εξηγήσει στην πράξη -μέσα από αυτή την περιήγηση στη γαστρονομία της πατρίδας μας- τι είναι το «Ελληνικό Πρωινό» και γιατί πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των ξενοδοχείων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους. Στο πλαίσιο αυτό κατέγραψε τα τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας που έχουν θέση σε ένα πρωινό, σημείωσε με κάθε λεπτομέρεια τις συνταγές και ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των ξενοδόχων και των παραγωγών.

* για 8η χρονιά παρουσιάστηκε το «Ελληνικό Πρωινό»  στην έκθεση HORECA 2019
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου