Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Μικρολίμανο-Varoulko Seaside : Ελληνική σύγχρονη κουζίνα , φρεσκότατες πρώτες ύλες και πιάτα με αισθητική

Info :  To εστιατόριο «Varoulko Seaside» (βραβευμένο με αστέρι Michelin) βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Πειραιά , την μαρίνα του Μικρολίμανου. Ο κομψός και φιλόξενος χώρος του προσφέρει υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις στον επισκέπτη . Ελληνική σύγχρονη κουζίνα , φρεσκότατες πρώτες ύλες και πιάτα με αισθητική είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του εστιατορίου «Varoulko Seaside » . Το επισκέφτηκα ένα μεσημέρι Τετάρτης και ειλικρινά δυσκολεύτηκα να βρω τραπέζι , οι περισσότεροι θαμώνες του μάλιστα ήταν ξένοι . Το εστιατόριο «Varoulko Seaside» είναι αντάξιο της ιστορίας του και της φιλοσοφίας του , προσφέρει ένα ολοκληρωμένο menu αφιερωμένο στους θησαυρούς της θάλασσας που θα αιχμαλωτίσουν τον ουρανίσκο σας . Καθημερινά φτάνουν στο εστιατόριο οι καλύτερες ψαριές από τη νησιωτική Ελλάδα καθώς και άριστες πρώτες ύλες από κτήματα μικρών παραγωγών της χώρας. Ο Λευτέρης Λαζάρου (υιός καραβομάγειρα) είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος με αστείρευτη έμπνευση στη κουζίνα . Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική, τη δημιουργικότητα και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του στις κουζίνες των καραβιών, ο Λαζάρου έβγαλε από την αφάνεια ψάρια άγνωστα και ταπεινά, κι έφτιαξε πιάτα δημιουργικά, με υψηλή μαγειρική τεχνική όμως γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Άξιοι συμπαραστάτες του στη προσπάθεια αυτή είναι η δημιουργική του ομάδα με επικεφαλής τον Γιάννη Παρίκο . Ξεκινήσαμε με μια ραφινάτη ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και τοματίνια φούρνου ένα πιάτο που ειλικρινά με προκάλεσε γαστρονομικό ενθουσιασμό !!! Για συνοδευτικά διαλέξαμε μια εξαίρετη σαλάτα καβουριού με μήλο, βασιλικό, κουνουπίδι και αφρό μανταρινιού , οι γευστικοί μας κάλυκες εκτοξεύθηκαν στα ύψη !!! Το στήσιμο του πιάτου κερδίζει τις εντυπώσεις  με τη γυάλινη βάση του να περιέχει πολύχρωμα γιαπωνέζικα φύκια σε θαλασσινό νερό!!! Και τέλος ένα υπέροχο πλατό με μελωμένο χταπόδι και μαυρομάτικα φασόλια , εξαιρετική ισορροπία γεύσεων και φίνα παρουσίαση . Κάθε γεύμα στο «Varoulko Seaside»  ολοκληρώνεται με καλό απόσταγμα ή ένα κρασί από την ενημερωμένη κάβα του , η οποία διαθέτει αξιόλογες ετικέτες του εγχώριου και διεθνούς αμπελώνα. Οι ελληνικές ετικέτες των κρασιών διατίθενται και σε ποτήρι σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές .


TIPS :  Varoulko Seaside ,  Τηλ: 210 5228400 ,  Ακτή Κουμουνδούρου 54 ,  Μικρολίμανο, Πειραιάς , Ανοιχτά: καθημερινά, μεσημέρι- βράδυ 

















Λευτέρης Λαζάρου : Μια από τις κορυφαίες  μορφές της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου