Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

120 ώρες στην Αγία Πετρούπολη


        Το   TOP 10 ενός ταξιδιώτη 

( τι αξίζει να επισκεφθείτε , να θαυμάσετε , και να δοκιμάσετε στην Αγία Πετρούπολη)

1)  Στην κορυφή των μνημείων της πόλης είναι φυσικά το επιβλητικό μουσείο Ερμιτάζ με τον απίστευτο πλούτο των εκθεμάτων του .

2)  Ο Ναός του Ρέοντος Αίματος που  χτίστηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο τσάρος Αλέξανδρος από τον αναρχικό Ρώσο Γκρινεβίνσκι το 1881 και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά οικοδομήματα της πόλης .

3)  Το θερινό μπαρόκ ανάκτορο Πέτερχοφ  του Μέγα Πέτρου ή αλλιώς «ρωσικές Βερσαλίες».

4)  Μία επίσκεψη στο Φρούριο του Πέτρου και του Παύλου επιβάλλεται αφού εδώ φυλακίστηκαν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας του 18ου αιώνα, όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Τρότσκι , ο Γκόργκι και ο Μπακούνιν .

5)  Το Ρωσικό Μουσείο (Russky musey) όπου φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, τη δεύτερη καλύτερη συλλογή έργων τέχνης Ρώσων καλλιτεχνών , Σαγκάλ  , Καντίνσκι κα . 

6)  Τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισακίου (Issakievsky sobor) και όχι Ισαάκ όπως συνήθως αναφέρεται. H κατασκευή του άρχισε το 1817 και για τον επιβλητικό τρούλο του χρειάστηκαν 100 κιλά χρυσού!!! 

7)  Μια μίνι κρουαζιέρα στον Νέβα , τους παραποτάμους του και τα κανάλια θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε την εντυπωσιακή Αγία Πετρούπολη από λίγο πιο μακριά. Ο πλους συνήθως διαρκεί περίπου 45 λεπτά.


8)  Το ιστορικό καταδρομικό «Aurora» που έδωσε το έναυσμα της Οκτωβριανής Επανάστασης το 1917 και λειτουργεί σήμερα ως μουσείο. 


9)  Να πάρετε μια γεύση της ρωσικής κουζίνας δοκιμάζοντας πρώτα  τη πιο διάσημη σούπα  της χώρας που λέγεται «μπόρς» και  γίνεται από παντζάρι και λίπος κρέατος . Επίσης  τα εξαίσια μπλινί (μικρές ρωσικές κρέπες) με γέμιση από σολομό, μανιτάρια ή κιμά , τα ρωσικά ραβιόλια «πελμένι» με γέμιση κιμά και το  μοσχαράκι στρογγανόφ.

10)  Επίσκεψη στο Μουσείο Ρωσικής Βότκας όπου θα γευθείτε και σφηνάκια με το χαρακτηριστικό ποτό της χώρας .
 


















  


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου