Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Χίος-Βέσσα : Μια πρότυπη οικοτεχνία ζυμαρικών που αναδεικνύει τα εμβληματικά προϊόντα του νησιού


INFO : Ο Νίκος Κωνσταντουλάκης υπήρξε σεφ στην εστίαση για πολλά χρόνια με προϋπηρεσία σε μεγάλες κουζίνες ξενοδοχείων ενώ χρημάτισε και αρχισέφ στην πολυεθνική εταιρεία Intertaste . Με εξασφαλισμένη καριέρα και υψηλές αμοιβές ο Νίκος αποφασίζει μια ωραία …..πρωία να εγκαταλείψει την Αθήνα και να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χίο και στο χωριό του την Βέσσα των 70 κατοίκων για να στήσει την οικοτεχνία ζυμαρικών που είχε ονειρευτεί . Αφού «πάλεψε» με το τέρας της γραφειοκρατίας και την κρατική αδιαφορία ύστερα από πολύχρονη αναμονή κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια και να στήσει την οικοτεχνία του “Χιώτικο Κελάρι”  στο μεσαιωνικό χωριό Βέσσα . Στην πρότυπη μονάδα του, ο Nίκος Kωνσταντουλάκης εκμεταλλεύεται τη σημαντική πείρα του και χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά όπως το σέσκουλο, το άνυδρο ντοματάκι, την τσουκνίδα ή το χιώτικο μανταρίνι, για να παρασκευάσει -χωρίς πρόσθετα, χρωστικές ή συντηρητικά- μια πρωτότυπη γκάμα ζυμαρικών: 
Στριφτάρια από χαρουπάλευρο ή από αλεύρι ολικής με τσουκνίδα, κατσαρές ταλιατέλες µε µαστίχα  , στριφτάρια με αγκιναρόφυλλα, τζίντζερ, λεμόνι και καρότο, ή με σοκολάτα και μανταρίνι, κουλουρίδα με ρεβιθάλευρο, στριφτάρια με ρόκα και παρμεζάνα ή με σκόρδο, ντομάτα και βασιλικό, αλλά και λαζανόφυλλα με πάπρικα ή σπανάκι, που είναι «η ελληνική ανταπάντηση στα νάτσος» αφού  µπορούν να φαγωθούν και αµαγείρευτα ως γευστικό και υγιεινό σνακ!!! Το τελευταίο χρονικό διάστημα προστέθηκαν στον κατάλογο του «Χιώτικου κελαριού» κι άλλα  νέα  προϊόντα που αξίζουν τη προσοχή σας όπως μπάρες  με μέλι και ξηρούς καρπούς και μια εξαιρετική μπάρα super food (που ακόμα έχω τα αρώματά της στο στόμα μου) από ξερό σύκο που ξηραίνεται με φυσικό τρόπο και στη συνέχεια πολτοποιείται με  χυμό εσπεριδοειδών της Χίου, θυμαρίσιο μέλι, βρόμη, αμύγδαλο, ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, καρύδα και κανέλα . 
 

TIPS : «Χιώτικο Κελλάρι», Βέσσα, Μαστιχοχώρια Χίου, για παραγγελίες στο κ Στέλιο Κωνσταντουλάκη  τηλ: 2271073378 και στο e-mail: info@chiotikokellari.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου