Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Θάσος-Λιμενάρια : Για….ηλιόκαυτα και τίμιες θαλασσινές γεύσεις στο «Αγκίστρι» του Ματζώνα

Info : Η ταβέρνα «Αγκίστρι» του Παναγιώτη Ματζώνα βρίσκεται στην είσοδο των Λιμεναρίων , σ’ ένα παραλιακό δρόμο με απίστευτη θέα στη θάλασσα και φόντο το ιστορικό Παλατάκι ένα υπέροχο οικοδόμημα του 19ου αιώνα που στέγαζε τα γραφεία της γερμανικής εταιρεία Speidel η οποία εκμεταλλεύτηκε τα μεταλλεία του νησιού από το  1903 έως τις αρχές του ΄60. Στο «Αγκίστρι» θα συναντήσετε οικογενειακή ατμόσφαιρα , εξυπηρέτηση άμεση και φιλική , θα αισθανθείτε την θαλασσινή αύρα να σας χαϊδεύει απαλά το πρόσωπο , ενώ το μεθυστικό άρωμα των καλομαγειρεμένων θαλασσινών θα σας γαργαλάει τη μύτη ερεθιστικά !!!  Ο Παναγιώτη Ματζώνας είναι ένας εξαιρετικός  μάστορας των θαλασσινών , τα περισσοτερα από αυτά τα ψαρεύει ο ίδιος με το καΐκι του ενώ ακολουθεί τις θασίτικες τεχνικές στο φιλετάρισμα, το άπλωμα και το στέγνωμα τους στον ήλιο . Προσωπικά θα έρθω στο «Αγκίστρι» όχι για τα κρεατικά του τα οποία αφήνω για τους τουρίστες , αλλά για τα νοστιμότατα θαλασσινά που ετοιμάζει και μαγειρεύει ο Παναγιώτης. Και ξεκινάμε με το καλύτερο ηλιόκαυτο χταποδάκι ever  της Θάσου αξέχαστο, μαστιχωτό και δωρικό , τους τραγανούς και μυρωδάτους χταποδοκεφτέδες , το ηλιόκαυτο σκουμπρί και τον πρωτοξάδελφο του τον κολιό , το μπαμπάτσικο γεμιστό φρέσκο καλαμάρι στα κάρβουνα που το διέκρινε η μελωμένη τρυφεράδα του. Το ριζότο θαλασσινών ήταν ισορροπημένο σε αρώματα και εντάσεις , οι σαρδέλες του είχαν μια ντελικάτη λιπαρότητα και ελαφριά τραγανή υφή , ενω οι καλοτηγανισμένες κουτσομούρες  μας κέρδισαν με την ιωδιούχα γλύκα τους. Αν επιλέξετε θαλασσινές γεύσεις σας προτείνω το νεόφερτο και καλό Θασίτικο ούζο «Ίσαλος» .

TIPS : Ταβέρνα «Αγκίστρι» , Λιμενάρια - Θάσου , Υπεύθυνος: Παναγιώτη Ματζώνας , Τηλ: 2593051072 , 6974073269





Λιόκαυτο χταπόδι


Παναγιώτη Ματζώνας ο μάστορας του λιόκαυτου




Χταποδοκεφτέδες  





Το ούζο της Θάσου





Λιόκαυτο χταπόδι στα κάρβουνα είναι η πεμπτουσία του ουζομεζέ!!!


Ηλιόκαυτο σκουμπρί και ο πρωτοξάδελφος του ο κολιός





Το ηλιόκαυτο χταποδάκι

  
 









           

1 σχόλιο:

  1. Ο φίλος ο Παναγιώτης το κατέχει το άθλημα. Γιος παλιού καλού ψαρά, στην θάλασσα μεγαλωμένος. Πρέπει να φροντίσω να τον επισκεφθώ. Καλό καλοκαίρι και καλές δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή