Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σπηλάδια - Κάμπου : Μερακλίδικα χιώτικα πιάτα και απεριόριστη θέα στο «Απόμερο» των γεύσεων !!!




Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές του νησιού της μαστίχας τα  Σπηλάδια του Κάμπου  θα βρεις «κρυμμένο» ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Χίου και το ομορφότερο μπαλκόνι του νησιού !!! Το «Απόμερο» είναι ένα μέρος που σίγουρα θα λατρέψεις γιατί θα σε ταξιδέψει μακριά από τους ήχους της πόλης σε πολύ ιδιαίτερες  χιώτικες γεύσεις .O Μιχάλης Κεφαλονίκας δεν είναι απόφοιτος κάποιας μεγάλης σχολής των chef ούτε παρακολούθησε ποτέ στη ζωή του masterclass  μαγειρικής . Μεγάλωσε όμως σ’ ένα σπίτι γεμάτο με γεύσεις και  αρώματα , ο πατέρας του υπήρξε  καραβομάγειρας στα πλοία του Χανδρή  και η μητέρα του πολύ καλή μαγείρισσα , στην αρχή της εργασιακής του ζωής ακολούθησε λάθος επάγγελμα και έγινε ηλεκτρολόγος . Κατάλαβε το σφάλμα του γρήγορα και στις αρχές του ’90 έρχεται σ’ ένα ξάγναντο στα όμορφα Σπηλάδια του Κάμπου  για να φωλιάσει τα όνειρα του και τις αγωνίες του στο πρώτο οικογενειακό ταβερνάκι , όπως λέει χαρακτηριστικά «το πρωί κτίζαμε και το βράδυ μαγειρεύαμε»!!!  Από κει και πέρα στο διάβα του χρόνου αρχίζει το «Απόμερο» να γράφει την  ιστορία του  στον γαστρονομικό χάρτη της Χίου . Η ταυτότητα του μαγαζιού χωρίς φιοριτούρες , πληθωρική ελληνική κουζίνα με πινελιές μικρασιατικών γεύσεων  που βασίζονται  στη ποιότητα και την φρεσκάδα των πρώτων υλών . Ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Κεφαλονίκας είναι και έμπειρος ψήστης  επιμελείται ο ίδιος τις σούβλες (κοντοσούβλι, κοκκορέτσι, κατσίκι ) 

TIPS : Ρήγα Φεραίου Σπηλάδια Κάμπος, Χίος , Τηλ: +30 2271 029675, καλό θα ήταν να κάνετε τη κράτηση σας γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργείται το αδιαχώρητο.

        
     Τα Highlights του «Απόμερου» :  


Το «Βυζί της κόρης»(The daughters wrap),περιλαμβάνει χοιρινό , κοτόπουλο, φρέσκα μανιτάρια και πιπεριές στη γάστρα ,όλα αυτά μέσα σε χειροποίητη αραβική πίτα ενώ το πιάτο  συνοδεύεται με γλυκόξινη σάλτσα !!!!

Τα «Ουζομεθυσμένα»(Ouzomethismena,meatballs with mastic ouzo),κεφτεδάκια ζυμωμένα με ούζο μαστίχας

«Σε ενδιαφέρουσα»(Se endiaferousa,Stuffed potato ),πατάτα στη χόβολη  με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο

«Λιόκαφτη και μαστιχάτη»(Sun dried tomato with mastelo cheese and mastic cream),Λιαστή ντομάτα με μαστέλο και κρέμα μαστίχας Χίου
Κιμαδοπιτάκια μια αγαπημένη Μικρασιάτικη συνταγή











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου