Και ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα παντού μικροζυθοποιίες (ο
αριθμός τους ξεπερνά τις 50) , ο λόγος
είναι ξεκάθαρος , ο Έλληνας καταναλωτής
«γύρισε τη πλάτη» στα μονοπώλια των θυγατρικών ξένων ομίλων, και ζήτησε
να δοκιμάσει πιο ποιοτικά προϊόντα ζύθου , πιο εξειδικευμένες συνταγές και στη
τελική να μπορεί να πίνει ελληνικές καλοζυμωμένες μπύρες . Με καθυστέρηση
λοιπόν ήρθε η άνοιξη στην ελληνική
μικροζυθοποιία όταν σε άλλες χώρες με παράδοση στη μπύρα όπως η Τσεχία λειτουργούν
τουλάχιστον 420 μικροζυθοποιίες, στην Ολλανδία 600, στο Βέλγιο 400 και στη
Γαλλία 1.000 . Νέοι επιχειρηματίες μεσούσης της κρίσης , επένδυσαν στην
παραγωγή μπίρας και κυκλοφόρησαν στην
αγορά εξαιρετικές
, φρέσκες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες μπίρες, υψηλής ποιότητας, που
διακρίθηκαν και εκτός των συνόρων . Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι φρέσκιες ,
απαστερίωτες , ελληνικές μπύρες περιέχουν όλες τις θρεπτικές πρωτεΐνες των
δημητριακών και τις ανεκτίμητες πολυφερόλες , στις οποίες οφείλεται η φυσική
θολότητα της φρέσκιας μπύρας .Η φρέσκια μπύρα που παράγουμε περιέχει μόνο βύνη
από κριθάρι, λυκίσκο, μαγιά και νερό. Επιπλέον, παράγεται με παραδοσιακό τρόπο
, αφού ζυμώνεται και ωριμάζει σε ειδικά ψυχόμενα τανκ , η ζύμωση γίνεται στους
15 βαθμούς και η ωρίμανση στον μείον ένα και διαρκεί τέσσερις εβδομάδες .
Για αυτό και η γευστική εμπειρία που προσφέρουν οι μπύρες των ελληνικών
μικροζυθοποιίων είναι μοναδική ,μπορείτε να επιλέξετε ότι συνταγή
επιθυμήσετε premium, pilsner, pale ale , india pale ale , stronge ale, session ipa, breakfast stout ,
καστανές, κεχριμπαρένιες, μαύρες , διπλής ή απλής ζύμωσης !!! Στην υγειά λοιπόν
των Ελλήνων μικροζυθοποιών που κάνουν θαύματα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου