Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Ελληνικές μικροζυθοποιίες παράγουν μπύρες υψηλής ποιότητας


Και ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα παντού μικροζυθοποιίες (ο αριθμός τους ξεπερνά τις 50) ,  ο λόγος είναι ξεκάθαρος , ο Έλληνας καταναλωτής  «γύρισε τη πλάτη» στα μονοπώλια των θυγατρικών ξένων ομίλων, και ζήτησε να δοκιμάσει πιο ποιοτικά προϊόντα ζύθου , πιο εξειδικευμένες συνταγές και στη τελική να μπορεί να πίνει ελληνικές καλοζυμωμένες μπύρες . Με καθυστέρηση λοιπόν ήρθε  η άνοιξη στην ελληνική μικροζυθοποιία όταν σε άλλες χώρες με παράδοση στη μπύρα όπως η Τσεχία λειτουργούν τουλάχιστον 420 μικροζυθοποιίες, στην Ολλανδία 600, στο Βέλγιο 400 και στη Γαλλία 1.000 . Νέοι επιχειρηματίες μεσούσης της κρίσης , επένδυσαν στην παραγωγή μπίρας και κυκλοφόρησαν  στην αγορά εξαιρετικές , φρέσκες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες μπίρες, υψηλής ποιότητας, που διακρίθηκαν και εκτός των συνόρων . Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι φρέσκιες , απαστερίωτες , ελληνικές μπύρες περιέχουν όλες τις θρεπτικές πρωτεΐνες των δημητριακών και τις ανεκτίμητες πολυφερόλες , στις οποίες οφείλεται η φυσική θολότητα της φρέσκιας μπύρας .Η φρέσκια μπύρα που παράγουμε περιέχει μόνο βύνη από κριθάρι, λυκίσκο, μαγιά και νερό. Επιπλέον, παράγεται με παραδοσιακό τρόπο , αφού ζυμώνεται και ωριμάζει σε ειδικά ψυχόμενα τανκ , η ζύμωση γίνεται στους 15 βαθμούς και η ωρίμανση στον μείον ένα και διαρκεί τέσσερις εβδομάδες . Για αυτό και η γευστική εμπειρία που προσφέρουν οι μπύρες των ελληνικών μικροζυθοποιίων είναι μοναδική ,μπορείτε να επιλέξετε ότι συνταγή επιθυμήσετε  premium,  pilsner, pale ale , india pale ale , stronge ale, session ipa, breakfast stout , καστανές, κεχριμπαρένιες, μαύρες , διπλής ή απλής ζύμωσης !!! Στην υγειά λοιπόν των Ελλήνων μικροζυθοποιών που κάνουν θαύματα .  

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου