Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Stathis Harpas explores the flavors and tastes of Berlin (Part IΙΙ )


Info : Βερολίνο…….λατρεμένο , μοναδικό , άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου , αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου , ιστορικά αξιοθέατα , καταπράσινα πάρκα , εμβληματικές πλατείες , χειρουργική καθαριότητα στους υπαίθριους χώρους και δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις !!! Σε γενικές γραμμές το φαγητό εδώ είναι  φθηνό , χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να ξοδέψει πολλά χρήματα αν το επιθυμεί . Από τα 7.000 εστιατόρια τα μισά και παραπάνω προσφέρουν στον επισκέπτη  γεύσεις της ευρωπαϊκής  και ασιατικής κουζίνας . Όσον αφορά την τοπική κουζίνα, πολλοί θεωρούν τις βερολινέζικες συνταγές λίγο βαριές , δεν έχουν άδικο αν λάβουμε υπόψη τις πλούσιες σάλτσες με τις οποίες λατρεύουν να καλύπτουν τα λιπαρά κρέατα και τα χειροποίητα ζυμαρικά .  Έχουν τα φαγητά τους περισσότερες θερμίδες και για ένα ακόμη λόγο , γιατί ο χειμώνας στη Γερμανία είναι βαρύς και οι θερμοκρασίες που επικρατούν πολύ χαμηλές. 


Γεύσεις ξεχωριστές 

Το ξινό λάχανο (Sauerkraut) είναι μια σπεσιαλιτέ της γερμανικής κουζίνας, παρασκευάζεται από λάχανο με ξίδι και συνδυάζεται αρμόνικα με το  λουκάνικο ( wurst) και το χοιρινό κότσι (Schweinshaxe). Τα Κνέντελ (Knodel)  είναι άλλη μια σπεσιαλιτέ διαδεδομένη σε όλη τη Γερμανία, πρόκειται για ένα είδος μεγάλων πατατοκεφτέδων που γίνονται από τριμμένες πατάτες, ψίχα ψωμιού και χοιρινό λίπος και σερβίρονται συνήθως μαζί με κάλμπσαχσε (Kalbshashse) που είναι τα  μοσχαρίσια κότσια και Schweinenbrate (χοιρινό κρέας). Αν θα θέλατε κάτι πιο ελαφρύ θα σας προτείναμε να δοκιμάστε το άουφλαουφ ένα εξαιρετικό ογκραντέν ζυμαρικών , το μάουλτασεν  που είναι  χειροποίητα γεμιστά  ζυμαρικά με συνοδεία  καφέ σάλτσας , και τα ζουμερά κεφτεδάκια  Konigsberger Klopse  με λεμονάτη σάλτσα και κάππαρη . 


Οργανωμένο street food
 
Τα τελευταία χρόνια η σκηνή του street food  στους  δρόμους  του Βερολίνου  βρίσκεται σε μια γαστρονομική αναγέννηση , θα την λατρέψετε εσείς  οι ψαγμένοι γευσιγνώστες γιατί προσφέρει  πέρα από τις παραδοσιακές  γερμανικές σπεσιαλιτέ και γευστικές απολαύσεις από τις κουζίνες όλου  του κόσμου . Αυτό  σας το εγγυώνται οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες από όλο τον κόσμο (που μπορεί να μην έχουν βραβευτεί  με κάποιο αστέρι Michelin) αλλά θα σας  προσφέρουν  εξωτικές γεύσεις  χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας  , ανταμοιβή τους τα  επιφωνήματα  θαυμασμού και τα χαμόγελα των περαστικών που δοκιμάζουν τις γευστικές δημιουργίες τους.

                          Το εναλλακτικό Κρόιτσμπεργκ

Είναι μια πολυφυλετική συνοικία που ιδρύθηκε από Τούρκους μετανάστες και αναρχικούς .  Στη γειτονιά υπάρχουν πολλά τουρκικά  εστιατόρια , ταχυφαγεία ,
street food και café , εδώ  όμως θα συναντήσετε και μια από τις μεγαλύτερες αγορές της πόλης στην οποία θα βρείτε τρόφιμα από όλη τη Γερμανία . 








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου