Το όνομα
του είναι Ανδρέας Σταυρίδης και αφού περιπλανήθηκε ανά την υφήλιο
(Νέα Υόρκη, Κούβα , Βραζιλία, Αργεντινή , Βενεζουέλα, Γερμανία) για να
γνωρίσει όσο καλύτερα γίνεται από το Α έως το Ω το κεφάλαιο που
λέγεται κρέας (τεχνικές κοπής ,
ωρίμανσης και ψησίματος ) γύρισε στο
χωριό του τη Σκοπιά έφτιαξε το δικό
του εστιατόριο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε
να καθιερωθεί ως το απόλυτο στέκι κρεατοφαγίας σ’ όλη την Ανατολική Μακεδονία
και Θράκη .
Ανάμεσα σε όλα ο Ανδρέας Σταυρίδης ξέρει να φτιάχνει αριστοτεχνικά και
ταρτάρ μόσχου , αυτό το κλασσικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας του 19ου
αιώνα , που αποτελεί εκλεκτό μεζέ για λίγους και τολμηρούς . Βέβαια το μυστικό
για ένα καλό ταρτάρ είναι η πρώτη ύλη , δηλαδή το πολύ καλό φιλέτο αρκούντως
σιτεμένο το οποίο θα πρέπει να κοπεί σωστά με κοφτερό μαχαίρι την τελευταία
στιγμή πριν σερβιριστεί . Αυτό έκανε και ο Ανδρέας Σταυρίδης , ψιλόκοψε το ωμό φιλέτο μοσχαριού μπροστά μας
πρόσθεσε λάδι τρούφας , ορυκτό αλάτι Αϊτής , και πιπέρι . Το αποτέλεσμα θεϊκό
….μακράν το νοστιμότερο ταρτάρ μοσχαριού που έφαγα στη ζωή μου !!! (Η Ταβέρνα του Ανδρέα βρίσκεται στη
Σκοπιά Σερρών , λίγο μετά το σπήλαιο της Αλιστράτης )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου