Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Λιμένας-Θάσου : Το μενού του εστιατορίου “Namaste” είναι τόσο προκλητικό που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα !!!


INFO: Απέναντι από το καινούριο λιμάνι στο Λιμένα της Θάσου και με θέα το απέραντο γαλάζιο, ο Ντίνος και ο Θανάσης δυο νέοι άνθρωποι που υπηρετούν το χώρο της εστίασης ,αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το εστιατόριο «Namaste» ανεβάζοντας ένα επίπεδο πιο πάνω τη θαλασσινή γαστρονομία του νησιού.

Ο ΧΩΡΟΣ : Όμορφα καλοκαιρινά χρώματα κοσμούν τους άνετους χώρους του εστιατορίου δημιουργώντας  μια οικεία και φιλόξενη αίσθηση . Τα τραπεζάκια στη αυλή του «Namaste» πλημμυρίζουν από πράσινο σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα . Ευρηματικό παραμένει το ποδήλατο που κρέμεται στο τοίχο και σχηματίζει με τους δυο τροχούς του την πιο γλυκιά λέξη του κόσμου ….food , εγώ θα συμπλήρωνα…. all about food (που είναι και η ονομασία του blog μου).

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ :  Μέσα στη κουζίνα βρίσκεται ένας δημιουργικός μάγειρας που υπηρετεί τις γεύσεις με συνέπεια και περισσή αγάπη ο Τάσος Εσιρπέογλου . Τον εκτιμώ απεριόριστα αφού και κατά το παρελθόν έχω εισπράξει τα γαστρονομικά του αποτυπώματα (πως μπορώ να ξεχάσω τη σούπα και το ψητό φιλέτο οξύρρυγχου ή το τηγανητό  καλκάνι επάνω σε φωλιά τσιγαριστών χόρτων) , άλλωστε η μαγειρική του τέχνη διακρίνεται για τον  ιδιαίτερο χαρακτήρα της ,τη φινέτσα και την  ελληνικότητα της . Το βιογραφικό του περιεκτικό, εργάστηκε σε μεγάλες και απαιτητικές κουζίνες όπως το “Elounda Mare Relais & Châteaux Hotel” στην Κρήτη ,το εστιατόριο “Ψαράκι” στη Σαντορίνη που διακρίθηκε τη χρονιά εκείνη κερδίζοντας την τρίτη θέση στο Tripadvisor και το ιστορικό Imaret Hotelτης Καβάλας . 

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ : Το menu του «Namaste» θα σας δυσκολέψει στην επιλογή αφού το διακρίνει μια πληθωρικότητα , ξεχωρίζουν οι θαλασσινές γεύσεις που είναι το δυνατό χαρτί του μαγαζιού χωρίς βέβαια να υστερούν οι προτάσεις των κρεατικών . Το αγαπημένο  μου πιάτο είναι το ριζότο με μελάνι σουπιάς και φλοίδες αυγοτάραχου, ένα υπέροχο πιάτο που αναδεικνύει τα ελληνικά υλικά του  με ένταση και πληρότητα. Ξεχώρισα τα λιόκαφτα σκουμπριά που κάθε μπουκιά σου προσφέρει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία , την αχνιστή πεσκανδρίτσα με λεμόνι , κάπαρη , κρασί και κουρκουμά που ξεχειλίζει θάλασσα!!!  Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε δυο καινούργια πιάτα που ετοίμασε ο chef , το σεβίτσε σαρδέλας ένα αιχμηρό πιάτο που αναδεικνύει την ελληνικότητα του , και την ταλιάτα τόνου που διατηρεί ολοζώντανες τις υφές και τα αρώματα της , με συνοδεία μαυρομάτικων φασολιών , χούμους και γκρεμολάτας ενός ιταλικού κοντιμέντο που απογειώνει το πιάτο με τα πλούσια αρώματα του .Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι το menu του "Namaste" είναι τόσο προκλητικό που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα !!!

Η ΚΑΒΑ : Ενημερωμένη η οινική λίστα του Namaste με πολλές επιλογές από το Δραμινό αμπελώνα κυρίως , βέβαια οι περισσότεροι Έλληνες δεν επιλέγουν εμφιαλωμένα κρασιά γιατί τα θεωρούν ακριβά και στρέφονται στη φτηνή λύση του χύμα κρασιού . Ευτυχώς που υπάρχουν οι τουρίστες και δείχνουν μια σαφή προτίμηση στα εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά . Για τους μερακλήδες υπάρχει το τουρκικό yeni raki που είναι ιδανικό για τα θαλασσινά και το νεοαφιχθέν ούζο της Θάσου «Ίσαλος» .


TIPS :Namaste” , Νέο λιμάνι , Λιμένας Θάσου,  Τηλ. κρατήσεων: 2593 023999



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου