Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ολύμποι-Χίου : Το εστιατόριο «Αμέθυστος» με τις υπέροχες γκουρμεδιές του σ’ ένα μεσαιωνικό χωριό 150 κατοίκων !!!


INFO : Στο μεσαιωνικό χωριό Ολύμποι του 14ου αιώνα και των 150 κατοίκων «ξεπήδησε» στη μέση του πουθενά εδώ και μερικά χρόνια το εστιατόριο «Αμέθυστος» που ξεχωρίζει για τις υπέροχες γκουρμεδιές του !!! Προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα  με τα περισσότερα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το νησί και τα προϊόντα που παράγει , η  μαστίχα βέβαια έχει το πρώτο λόγο και ακολουθούν το μαστέλο , τα ντοματίνια , τα χερίσια μακαρόνια , τα ξυλάγγουρα , η σούμα κα. Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα το εστιατόριο «Αμέθυστος»  αργά το απόγευμα στάθηκα άτυχος  η κουζίνα είχε κλείσει και το προσωπικό ξεκουραζόταν , την επομένη ήμουν πιο τυχερός αν και μερικά πιάτα ήταν ήδη sold out !!! Τα παιδιά νεωτερίζουν και γράφουν ιστορία στην κουζίνα , οι συνταγές που ακολουθούν είναι ελαφρώς πειραγμένες κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά , το ένα πιάτο καλύτερο από το άλλο για πάρτε μια γεύση…. μπιφτέκια αλά κρέμ με σως μαστίχας ροκφόρ , ψαρονέφρι μπουκίτσες με σως σοκολάτα και ρύζι λαχανικών με πιπεριές δάκρυ , κόκκορας κρασάτος με χυλόπιτες φρέσκες χιώτικες με γεύση μαστίχας , κεμπάπ γιαουρτλού με τσάτνευ με πιπεριά φλωρίνης και τσίλι καυτερό , κοτόπουλο φιλέτο με σως μουστάρδας-μαστίχας , καπνιστές πένες με μαστέλο φύλλα σπανάκι κρέμα τυριού ντοματίνια και μπάρμπεκιου σως , φρέσκο τορτελινι με πιπεριά φλωρινης ανθότυρο και παρμεζάνα με λευκή σάλτσα με λιαστή ντομάτα και θυμάρι . Αν δεν επισκεφτείτε τον «Αμέθυστο» δεν νοείται να φύγετε από τη Χίο

TIPS :  Τριάντα χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Χίου και 6 χιλιόμετρα μετά το Πυργί  απέχει το μεσαιωνικό χωριό των  Ολύμπων .



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου