Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

"Sedusa" : Είναι μια υπέροχη κόκκινη αφροζυμωτή μπύρα από το Σίγρι της Μυτιλήνης


WHO IS WHO: Ο Χρήστος Χατζάκης απόφοιτος της Σχολής Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών αφού εργάστηκε σε πολλά μικροζυθοποιεία ανά την Ελλάδα, αποφάσισε μαζί με τη σύζυγο του Ειρήνη Τσακάλογλου πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους στο Σίγρι της Μυτιλήνης και να ασχοληθούν με την παράγωγη της μπύρας. Επειδή η δημιουργία ενός ζυθοποιείου έχει μεγάλη γραφειοκρατία αποφάσισαν σε αρχικό στάδιο να γίνουν «νομάδες  ζυθοποιοί » (gipsy-brewer) , δηλαδή να ζυμώνουν και να εμφιαλώνουν τη μπύρα τους σε άλλες μικροζυθοποιίες. Το 2018 ίδρυσαν τη  «Sigri Brewery» και κυκλοφόρησαν τις δυο πρώτες μπύρες  «Sedusa»  & «Nissiopi» η ονομασία των οποίων πρόεκυψε από τα δυο ομώνυμα νησιά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον κόλπο του Σίγρι .


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: H Sedusa (Red Ale) είναι μια κόκκινη αφροζυμωτή μπύρα με έντονα τα αρώματα της καραμέλας , των κόκκινων φρούτων και της καβουρδισμένης βύνης.  Αφιλτράριστη, απαστερείωτη με γεμάτο σώμα, ισορροπημένη φρεσκάδα και γλυκόπικρη επίγευση. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 6-8 βαθμούς .


ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η κόκκινη καλλονή της Μυτιλήνης ταιριάζει αρμονικά με ψητά κρέατα στο φούρνο και στο grill , ιδιαίτερα τα λιπαρά  παϊδάκια  και τα  λευκά κρέατα (κοτόπουλο και γαλοπούλα ) . Συνοδεύει όμως εξίσου επιτυχημένα και τυροκομικά προϊόντα όπως το τσένταρ και το παραδοσιακό τυρί του νησιού το τουλουμοτύρι που ωριμάζει και διατηρείται μέσα σε ασκούς από  το δέρμα του  ζώου . Cheers !!!!

                                                                 Stathis Harpas
                                                                 Γιάννης Τατσίδης  
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου