Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

“Marmita” η πρώτη μπύρα που ζυθοποιείται στη Καβάλα


WHO IS WHO:  Έχει πλέον και η Καβάλα την δική της μπύρα , ονομάζεται  Marmita και  την παρασκευάζουν δυο νέοι άνθρωποι ο Θάνος Τσουκαλάς και ο Βαγγέλης Φάκας . Η πρώτη παρουσίαση της έγινε πριν από μερικούς μήνες  στο «Beer festival»  της Θεσσαλονίκης όπου οι διοργανωτές έκαναν μια επιτυχημένη  προσπάθεια να αναδείξουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο χώρο της Ελληνικής  μικροζυθοποιίας και ο κόσμος το εκτίμησε με την αθρόα προσέλευση του .
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Marmita (αλκοόλ 5,2%) είναι μια κόκκινη Red ale  μπύρα με ήπια οξύτητα για να ενισχύει περισσότερο τα αρώματα των λυκίσκων που περιέχει , ενώ βγάζει μια ελαφρώς πικάντικη και φρουτώδη γεύση. Για την παρασκευή της ο  Θάνος και ο Βαγγέλης   χρησιμοποίησαν  βύνη pale ale που προμηθεύτηκαν από τη βυνοποιία Θράκης (Βεργίνα) , γερμανικές βύνες  ελαφρώς καραμελώμενες κόκκινου χρώματος και  τη διάσημη βύνη Abbey που όμοια της δεν υπάρχει , μια και η έντονη πικράδα της όταν ωριμάζει  με το χρόνο εξελίσσεται ευχάριστα προσφέροντας γεύσεις  φρεσκοψημένου ψωμιού, ξηρών καρπών και φρούτων. Όταν ήρθε η ώρα του λυκίσκου επέλεξαν τον εξαιρετικό Magnum για την πικράδα του και τον αρωματικό Cascade . Πειράζοντας ελαφρώς τη συνταγή της μπύρας πρόσθεσαν μια κλασσική αγγλική μαγιά  για να μετατρέψουν το ζυθολεύκος σε μια αφροζυμωτή, απαστερείωτη , αφιλτράριστη  και πορτοκαλοκόκκινη μπύρα red ale . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος  6 – 8οC

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η Marmita μπορεί να συνοδεύσει αρμονικά  στο τραπέζι σας  λευκά κρέατα (κοτόπουλο, γαλοπούλα) , noodles με σος σόγιας και κοτόπουλο , σολομό καπνιστό και πιάτα της ασιατικής κουζίνας με γλυκόξινες σάλτσες . Cheers !!!



       Stathis Harpas                                  Γιάννης Τατσίδης 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου