Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Bistro «Kladi Elias» : Γαλλική και μεσογειακή κουζίνα στη Μεσορόπη του Παγγαίου ένα γραφικό χωριό 600 κατοίκων από τον chef -patron Βύρωνα Μπαρμπασακάλη

Το πέτρινο bistro  του  boutique Hotel  «Kladi Elias»  βρίσκεται  στο όμορφο χωριό της Μεσορόπης των 610 κατοίκων και είναι κυριολεκτικά χωμένο  στην αγκαλιά του χρυσοφόρου όρους Παγγαίου . Ο ιδιοκτήτης του και  chef  Βύρωνας  Μπαρμπασακάλης ( με πολυετή προϋπηρεσία σε εστιατόρια της Γαλλίας και του Βελγίου)  διαμορφώνει το μενού ανάλογα  με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες  σερβίροντας  πιάτα της μεσογειακής κουζίνας . Σπεσιαλιτέ του  το φιλέτο au poivre που το σοτάρει στο τηγάνι με μαύρο πιπέρι και πιπέρι Sichuan  ενώ περιχύνει από πάνω μια νοστιμότατη σκούρη  σος . Ξεχωρίζουν επίσης το ταρτάρ μοσχαριού και αρνιού, πλιγούρι  με πέστο ντομάτας , χοιρινό φιλέτο , ριζότο από κουνουπίδι , μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με δενδρολίβανο ,  χοιρινό T-Bone , φιλέτο μοσχαριού  με άγρια μανιτάρια κα .
Ο Βύρωνας όμως μεγαλουργεί στη κουζίνα και με τις θαλασσινές γεύσεις , αξιοποιεί μοναδικά  τις φρέσκιες πρώτες ύλες που διαθέτει  και εκπλήσσει για άλλη μια φορά το κοινό  του , είναι αδύνατον να μην υποκύψετε στη νοστιμιά του  ψημένου καλαμαριού με ντομάτα, σέλινο, λεμόνι και λάδι, του φρέσκου τόνου με πέστο βασιλικού και κολοκυθάκι, ενώ το ταρταρ σολομού θα σας απογειώσει . Οι πράσινες σαλάτες του ξεχωρίζουν για την φρεσκάδα και τη πληθωρικότητα  τους  , τα συνοδευτικά του είναι το ένα  καλύτερο από το άλλο , λευκές ψητές μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες, με παρθένο ελαιόλαδο και σκόρδο , μανούρι σοταρισμένο με μύρτιλο και ρόκα , σπαράγγια με αυγό poshe και σάλτσα vinegret και ο κατάλογος μακρύς και περιεκτικός

Ειδικό  Μενού : Κατάλληλο για χορτοφάγους με τέσσερα- πέντε πιάτα στο κατάλογο , τα κρέατα και τα ζυμαρικά που χρησιμοποιεί ο chef Βύρωνας Μπαρμπασακάλης δεν περιέχουν γλουτένη.

Κάβα : Ενημερωμένη η κάβα του  με προτεραιότητα στις ετικέτες του Δραμινού αμπελώνα , το bistro λειτουργεί κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού!!!  ( Bistro «Kladi Elias» ,  Μεσορόπη ,  Τηλ:  697 330 6955)


















 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου