Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Δοκιμάζουμε την μπύρα «Έρεβος» μια Bohemian dunkel του Ηλιακού Μικροζυθοποιείου Ξάνθης


WHO IS WHO:  Το "Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης"  ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016. Ο δημιουργός του  Ορέστης Στεφάνου, συνδύασε την αγάπη του για τη μπύρα με το σεβασμό στο περιβάλλον και δημιούργησε το πρώτο μικροζυθοποιείο στην Ελλάδα που παράγει craft μπύρες με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας. Μέχρι στιγμής το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης έχει κυκλοφορήσει  δύο τύπους μπύρας , τη ΘΕΡΟΣ summer ale και την ΕΡΕΒΟΣ bohemian dunkel , ενώ αναμένεται σύντομα και η κυκλοφορία μιας τρίτης ετικέτας της ΓΑΙΑ irish red ale

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η μπύρα Έρεβος είναι  ζυμωμένη με τη συνταγή της τσέχικης dunkel , είναι σκούρη καστανή , με  αρώματα από μαύρα μούρα, βότανα, σοκολάτα και μπαχαρικά . Η  γεύση της είναι  ελαφριά γλυκιά , το σώμα της μέτριο και η υφή της  λιπαρή . Η μπύρα ωριμάζει για περισσότερο από 30 ημέρες στις δεξαμενές . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος  6–8οC

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Η Έρεβος ταιριάζει ιδιαίτερα με συνοδεία χοιρινού  ψητού (μπριζόλες, κότσι, λουκάνικο) . Για τους πιο τολμηρούς θα πρότεινα μια τάρτα ροδιού με καρύδια , ένα  κέικ αχλαδιού με ζαχαρωμένο τζίτζερ και φυσικά bitter σοκολάτα !!! Cheers

                                                                  Stathis Harpas
                                                                 Γιάννης Τατσίδης  

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου