Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Είναι ξανθιά , αφροζυμωτή και αφιλτράριστη η μπύρα “Nissiopi” της Sigri Brewery από τη Μυτιλήνη

WHO IS WHO: Ο Χρήστος Χατζάκης απόφοιτος της Σχολής Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών αφού εργάστηκε σε πολλά μικροζυθοποιεία ανά την Ελλάδα, αποφάσισε μαζί με τη σύζυγο του Ειρήνη Τσακάλογλου πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους στο Σίγρι της Μυτιλήνης και να ασχοληθούν με την παράγωbeerγη της μπύρας. Επειδή η δημιουργία ενός ζυθοποιείου έχει μεγάλη γραφειοκρατία αποφάσισαν σε αρχικό στάδιο να γίνουν «νομάδες  ζυθοποιοί » (gipsy-brewer) , δηλαδή να ζυμώνουν και να εμφιαλώνουν τη μπύρα τους σε άλλες μικροζυθοποιίες. Το 2018 ίδρυσαν τη  «Sigri Brewery» και κυκλοφόρησαν τις δυο πρώτες μπύρες  «Sedusa»  & «Nissiopi» η ονομασία των οποίων πρόεκυψε από τα δυο ομώνυμα νησιά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το κόλπο του Σίγρι .


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Nissiopi (Blonde Ale) είναι μια ξανθιά ευκολόπιοτη αφροζυμωτή μπύρα που χαρακτηρίζεται από διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και γεύση κριθαριού . Αφιλτράριστη, απαστερείωτη με γεμάτο σώμα, χαμηλή πικράδα και ήπια γλυκύτητα βύνης . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 4-6 βαθμούς . 


ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η «Nissiopi» μπορεί να συνοδεύσει άριστα στο τραπέζι σας θαλασσινά (μαλάκια και οστρακοειδή) καθώς και τυριά με δυνατή γεύση όπως το λαδοτύρι  της Μυτιλήνης . Είναι όμως ιδανική για τα τηγανητά κεφτεδάκια έναν αγαπημένο μεζέ που θέλουν στο τραπέζι τους όλοι οι Έλληνες . Cheers !!!!                                        
                                                                     Stathis Harpas
                                                                    Γιάννης Τατσίδης
  






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου