Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Δοκιμάζουμε την ξανθιά , φρέσκια και απαστερίωτη μπύρα «IKARIOTISSA» από το νησί της Ικαρίας


WHO IS WHO:  Τρία νέα παιδιά με την «ορμή»  της νιότης τους  ο Ιωάννης Κεφάλας, ο Βαγγέλης Αγγελουδάκης και η Ειρήνη Κουλουλία  αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και  δημιουργήσουν την πρώτη Ικαριακή ζυθοποιία στο χωριό Φάρος της Ικαρίας στον δρόμο  που οδηγεί στην όμορφη παραλία «Νεάλια»  . Έφτιαξαν λοιπόν την Ικαριώτισσα (Ikariotissa),  μια ξανθιά και απαστερίωτη μπύρα .

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Ικαριώτισσα (Ikariotissa) είναι   μια ξανθιά φρέσκια και απαστερίωτη μπύρα τύπου ale  με νερό  από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας , βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά . Τα παιδιά όμως πείραξαν επί το ελληνικότερoν την αμερικανική συνταγή ale που συνήθως δίνει φρουτώδη και γλυκιά γεύση στη μπύρα , προσθέτοντας λυκίσκους δικής  τους επιλογής για να αποκτήσει η  Ικαριώτισσα μια πιο ισορροπημένη πικράδα . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος  5–7ο


ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Αυτή η μπύρα είναι ιδανική για ψάρια στη σχάρα , για τηγανητό κοτόπουλο, και για τη σαλάτα cobb που είναι μια δροσερή πράσινη σαλάτα, με κομμάτια από φιλέτο κοτόπουλου , ψιλοκομμένο bacon, τυρί κίτρινο edam, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κρουτόν, ψιλοκομμένη τομάτα και New Orleans sauce.

              Stathis Harpas                        Γιάννης Τατσίδης 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου