Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Μεσορόπη-Παγγαίου: To boutique Hotel «Kladi Elias» που δημιούργησε με μεράκι o Βύρωνας Μπαρμπασακάλης

INFO : Έχετε πολλούς λόγους για να επισκεφτείτε το όμορφο και  παραδοσιακό χωριό της  Μεσορόπης που είναι κυριολεκτικά κρυμμένο στην αγκαλιά του Παγγαίου. Ο πρώτος και καλύτερος είναι για να απολαύσετε  την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του χωριού  με τα πλούσια κρυστάλλινα νερά , τους  ιστορικούς νερόμυλους  που χρονολογούνται από τις αρχές του 18ου αιώνα , τα πετρόκτιστα αρχοντικά του 19ου αιώνα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής , τα στενά πέτρινα σοκάκια , το μοναδικά ήρεμο τοπίο και τους φιλικούς κατοίκους του . Βέβαια  η  ιστορικότητα της  Μεσορόπης δεν είναι αμελητέα  μια και πέρασαν από εδώ  σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Μέγας Αλέξανδρος , ο Λέων Γ' ο Ίσαυρος, και ο Κοσμάς ο Αιτωλός . 
 
Ο δεύτερος λόγος είναι για να  επισκεφτείτε  το εκλεπτυσμένο πετρόχτιστο  boutique Hotel «Kladi Elias» («Κλαδί Ελιάς») που δημιούργησε με μεράκι και προσωπική εργασία  ο  Βύρωνας  Μπαρμπασακάλης  στην  είσοδο του χωριού . Τα πέτρινα  δωμάτια και οι φινετσάτες  σουίτες είναι κλιματιζόμενες  και περιλαμβάνουν οροφές με ξύλινα δοκάρια και πέτρα . Διαθέτουν όλες τις  σύγχρονες παροχές όπως υδρομασάζ, κλιματισμό, μίνι μπαρ , DVD και  CD player , καλωδιακή τηλεόραση , δωρεάν Wi-Fi . Το ομώνυμο  μπιστρό που βρίσκεται στο ισόγειο  σερβίρει μεσογειακή κουζίνα  υπό την καθοδήγηση του έμπειρου chef Βύρωνα  Μπαρμπασακάλη ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρέτησε την εστίαση σε εστιατόρια της Γαλλίας και του Βελγίου .

TIPS :  Boutique Hotel  «Kladi Elias» (Κλαδί Ελιάς , www.kladielias.gr) , στη Μεσορόπη  Παγγαίου,  τηλ: 2592093293 & 6973306955 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου