Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

«Chios Beer Wheat» : Είναι η πρώτη μαστιχόμπυρα στον κόσμο και παρασκευάζεται από την Ζυθοποιία της Χίου


WHO IS WHO:  Ο Μάνος Ναζλίδης πειραιώτης στην καταγωγή, βρέθηκε στη Χίο το 2010 και μαζί με τον Χιώτη Ιάκωβο Αμύγδαλο ξεκίνησαν τη λειτουργία της μικροζυθοποιίας με τον διακριτικό τίτλο «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ»  στο Κάμπο της Χίου . Το 2012 άρχισε η παραγωγή της Φρέσκιας Μπύρας Χίου , η εμφιάλωση της οποίας γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας . Ζυμώνεται και ωριμάζει για 4 έως 6 εβδομάδες σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή άλλων προσθέτων. Πρώτη κυκλοφόρησε η Φρέσκια Μπύρα Χίου-House Ale μια  αφροζυμωτή μπύρα που  ζυμώνεται από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Στον κατάλογο προστέθηκε αργότερα η Smoked  Robust  Porter . Το 2017 ήρθε η σειρά της Chios Beer BBQ μιας καπνιστής  μπύρας  με διακριτική πικράδα και έντονα αρώματα ξύλου. To 2018 βγήκε στη κυκλοφορία η πρώτη μαστιχόμπυρα , «Chios Beer Wheat» το όνομα της και  γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα  αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου έγινε θέμα στον αμερικανικό και ομογενειακό τύπο της Νέας Υόρκης .                
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Chios Beer Wheat είναι μια Witbier  θολή ξανθιά μπύρα με βελούδινη υφή , ενώ βγάζει στη γεύση νότες ψωμιού και το ευχάριστο άγγιγμα της μαστίχας . Βασικό συστατικό στη παραγωγή της η βύνη σιταριού σε συνδυασμό με την αυθεντική μαστίχα Χίου . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος  8–12οC   



ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Η Chios Beer Wheat θεωρώ πως είναι μια after dinner μπύρα , μπορεί όμως να  συνοδεύσει  ευχάριστα ήπια γλυκά όπως κουραμπιέδες και αμυγδαλωτά  . Cheers !!!


 







 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου