Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Δοκιμάζουμε τη μπύρα Valtinger από τη Χαλκιδική




WHO IS WHO:  Ο  Θανάσης Μισάλτης είναι ένας επιτυχημένος νομάδας-ζυθοποιός (έτσι ονομάζονται όσοι ζυμώνουν και εμφιαλώνουν τη μπύρα τους σε άλλες μικροζυθοποιίες) από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής . Αφού πειραματίστηκε , ζύμωσε και δοκίμασε διάφορες συνταγές κατέληξε  στη παραγωγή μιας μπύρας με μέλι . Την ονόμασε Valtinger  και πρόκειται για μια golden  honey ale αφροζυμωτή  μπύρα  με πλούσια αρώματα .Στη προσπάθεια αυτή ο Θανάσης Μισάλτης  είχε άξιο συμπαραστάτη και βοηθό την Γερμανίδα σύζυγο του Χριστίνα  που κατάγεται από το Βερολίνο. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Ο Θανάσης Μισάλτης χρησιμοποίησε κατά τη ζύμωση γενναίες ποσότητες λυκίσκου με αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών καθώς και εκλεκτή ελληνική βύνη κριθαριού . Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε η  Valtinger είναι μια ελαφριά , αφροζυμωτή , χρυσαφένια  honey ale  μπύρα με πλούσια αρώματα . Η ελαφριά πικρή της επίγευση ισορροπεί με την γλυκύτητα του μελιού . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος  10–13οC   

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  H μπύρα Valtinger την οποία εκτίμησα από την πρώτη στιγμή που την δοκίμασα  συνοδεύει άριστα μοσχαρίσιες μπριζόλες , λατρεμένα  burger και ελαφριά τυριά όπως το cheddar . Cheers!!!   
     
                                                       Stathis Harpas                                                              Γιάννης Τατσίδης
                           






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου