Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Δοκιμάζουμε μια Dry Stout της “Ζυθοποιίας Πλάστιγγα” του Βόλου


WHO IS WHO:  H  Ζυθοποιία Πλάστιγγα”  βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου . Δημιουργός της ο  Γεώργιος Παπαδιώτης ποτοποιός τρίτης γενιάς και λάτρης των γεύσεων και των προκλήσεων  που κατάφερε μαζί με την ομάδα του να φτιάξει  μπύρες με  υψηλά στάνταρντς . Το όνομα της μπίρας που έφτιαξαν ήθελαν να παραπέμπει σε ένα προϊόν που θα «γέρνει» στην πλευρά της γεύσης και της αναζήτησης. Γι’ αυτό την ονόμασαν Πλάστιγγα. Η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στο πιο εμπορικό δρόμο του Βόλου , γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους πεζούς να μπορούν να παρακολουθήσουν τη μαγική διαδικασία της ζυθοποίησης. Η Μικροζυθοποιία Πλάστιγγα παράγει τρεις μπίρες : μια κόκκινη dry hopped IPA, τη Molotov , μια golden ale και μια απλή IPA με την ονομασία Αργώ και οι δύο. Κλείνοντας θα θέλαμε να σημειώσουμε πως όλες οι  μπύρες κυκλοφορούν σε ιδιαίτερα προσεγμένες φιάλες και όμορφες ετικέτες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Dry Stout  είναι μια  αφιλτράριστη και απαστερείωτη μαύρη μπύρα , πλούσια σε γεύση και με χαρακτηριστική πικράδα .  Βγάζει υπέροχα αρώματα  καβουρδισμένων ξηρών καρπών με νότες καφέ . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος  6 – 8οC

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Αυτή η μπύρα είναι ιδανική για να συνοδεύσει ένα σουφλέ σοκολάτας ή μια κολασμένη σιροπιαστή σοκολατόπιτα.  

                              Stathis Harpas
                             Γιάννης Τατσίδης 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου