☛ Στα πλαίσια της 26ης Διεθνούς έκθεσης
τροφίμων και ποτών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το « Masterclass
cheese n’ wine» που επιμελήθηκαν ο food expert και chef Ηλίας Μαμαλάκης και ο οινολόγος-sommelier Αποστόλης Πλαχούρας . Όπως δηλώνει και η ονομασία του, η ειδική αυτή ενότητα
επικεντρώθηκε στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και
κρασιού, δύο χαρακτηριστικών δυναμικών ελληνικών προϊόντων. Φέτα, μετσοβόνε, γραβιέρα Νάξου,
κεφαλογραβιέρα, μανούρι Θεσσαλίας Μακεδονίας , λαδοτύρι Μυτιλήνης, Μπάτζος Θεσσαλίας και Σαν Μιχάλη Σύρου είναι μερικά από τα
ελληνικά τυριά που δοκίμασαν όσοι συμμετείχαν στο «Cheese & Wine» . Όλα τα παραπάνω τυριά ο Αποστόλης Πλαχούρας τα συνόδευσε με ελληνικά κρασιά και τσίπουρο όπως η «Alexandra» από το κτήμα της Κλαούντια
Παπαγιάννη , η «Λαγάρα» από το Κτήμα Βουρβουκέλη , η ερυθρή Ραψάνη ΟΠΑΠ του Γιώργου Χρυσοχόου , το ασύρτικο
Βορείου Ελλάδος , το Μοσχάτο Σάμου , το τσίπουρο
Τσιλιλή και τη μπύρα Βεργίνα . Στο τέλος
του «Cheese & Wine» ο Ηλίας
Μαμαλάκης μαγείρεψε για τους παρευρισκομένους πέντε διαφορετικές ποικιλίες σαγανάκι
( σαγανάκι κασεριού , σαγανάκι φέτας τυλιγμένης σε φύλλο,
σαγανάκι καπνιστού Μετσοβόνε με αμύγδαλα κα) . Ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο
Απόστολος Πλαχούρας συνομίλησαν με το κοινό, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που
αφορούν το κρασί και το τυρί προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας
στους επισκέπτες της 26ης Detrop Boutique
Tips : Το τυρί, ως το
απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού, σύμφωνα με τους Γάλλους, βρίσκει τον ιδανικό
«σύντροφο» στο πλευρό των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Για πρώτη φορά – στην
Ελλάδα – παραγωγοί τυριού και κρασιού εξέθεσαν από κοινού τα προϊόντα τους, τα
οποία συνδυάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου