Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ροφός στη σχάρα !!!

Ο ροφός είναι ένα ψάρι που συγγενεύει με την πέρκα και την εξίσου νόστιμη στήρα. Στις ελληνικές θάλασσες, δεν ξεπερνά το ένα μέτρο σε μήκος και αν τη γλιτώσει από τα παραγάδια του ψαρά  μπορεί να ζήσει μέχρι και 50 χρόνια. Ο ροφός θεωρείται ένα από τα πιο κατάλληλα ψάρια για σούπα , όποιος όμως δοκιμάσει μια φορά ροφό ψητό στα κάρβουνα, μάλλον δεν θα τον ξανακάνει σούπα. Ψαρέψαμε τον ροφό  στα καταγάλανα νερά της Θάσου τον ζυγίσαμε ήταν περίπου πέντε κιλά  και αποφασίσαμε  όλοι στη  παρέα να τον απολαύσουμε τεμαχισμένο σε φέτες στα κάρβουνα . Επειδή θέλαμε το ψάρι να αποδώσει το 100% της γεύσης του ετοιμάσαμε μια πλούσια μαρινάδα από λάδι, αλάτι ,δεντρολίβανο, θυμάρι, ματζουράνα, θρούμπι, λεμονοθύμαρο και λέμον γκρας  και το αφήσαμε για μια ώρα περίπου να απορροφήσει όλα τα αρώματα . Ο ψήστης στη συνέχεια  έδειξε όλη τη μαεστρία του στο ψάρι , το έψησε  ιδανικά, διατηρώντας όλους  τους χυμούς και τη «σπιρτάδα» του.  Οι μοσχοβολιστοί  αχνοί που ανέδυε η σάρκα  του σου έσπαζαν  τη μύτη ενώ το ζουμερό και γευστικό ψαχνό του έλιωνε στο στόμα  σου . Ο  εμπειρότερος της παρέας στο  μαγείρεμα μας συμβούλεψε να αποφύγουμε το λαδολέμονο για να απολαύσουμε στο μέγιστο τη γεύση του  ροφού κι αυτό πράξαμε !!!! 
 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου