☛ Ο Δημήτρης
Χαρίσκος αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές ως Χημικός αποφάσισε να ασχοληθεί
με τη παραγωγή αποσταγμάτων δημιουργώντας
το δικό του αποστακτήριο στον Ξηροποτάμο της Δράμας το 2014 . Οι πρώτες
αποστάξεις που έγιναν έδωσαν το τσίπουρο
Μάνγκους (χωρίς γλυκάνισο) από σοβινιόν
μπλάνκ, ασύρτικο και μαλαγουζιά ενώ ακολούθησε
το μονοποικιλιακό τσίπουρο Μάνγκους από
σοβινιόν μπλάνκ που ξεχειλίζει από τη
φλογερή φρεσκάδα του γλυκάνισου . Εδώ και
λίγο καιρό κυκλοφόρησε στην αγορά το παλαιωμένο τσίπουρο Μάνγκους που δικαίως
μπορεί να θεωρηθεί η Rolls Royce των αποσταγμάτων Χαρίσκου.
Είναι ένα ξεχωριστό καλοδουλεμένο απόσταγμα που δημιουργήθηκε με
ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι για …. after dinner στιγμές. Η διαδικασία της ωρίμανσης
του φτάνει τα τρία χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και του δίνει ένα μελίχρυσο
χρώμα . Ένα πλήθος αρωμάτων παρελαύνουν στη μύτη και το στόμα με πρώτη και καλύτερη
τη βανίλια τη σοκολάτα και τα άνθη λουλουδιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου