Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ο Λευτέρης Λαζάρου αλλάζει, πειραματίζεται, φρεσκάρει και ανανεώνει ιδέες και υλικά


Το  εστιατόριο «Varoulko Seaside» (βραβευμένο με αστέρι Michelin), μετά τις αλλαγές σε διάφορα καταστήματα και τοποθεσίες του λεκανοπεδίου κατέβηκε στον φυσικό του χώρο, κοντά στη θάλασσα. Άνοιξε το νέο του κατάστημα σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Πειραιά, την μαρίνα του Μικρολίμανου. Ο κομψός και φιλόξενος χώρος του συνδυάζει προνομιακή θέα και ξεχωριστές γεύσεις θαλασσινών. Το «Varoulko Seaside» έχει πίσω του ένα σπουδαίο παρελθόν και μια φήμη, που το καθιστά ναό της ψαγμένης ψαροφαγίας στην Ελλάδα. Και το νέο κατάστημα είναι αντάξιο της παράδοσης και της φιλοσοφίας του να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα πρώτων υλών και την φαντασία στην εκτέλεση και την παρασκευή των γεύσεων. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο menu αφιερωμένο στους θησαυρούς της θάλασσας που θα αιχμαλωτίσουν τον ουρανίσκο σας. Επιλεγμένοι συνεργάτες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος εμπλουτίζουν την κουζίνα του Βαρούλκου με τις καλύτερες ψαριές από τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς και άριστες πρώτες ύλες από κτήματα μικρών παραγωγών της χώρας. Όλα αυτά δίνουν την αφορμή για να οργιάσει η έμπνευση του σεφ Λευτέρη Λαζάρου και να αποκαλυφθεί η χαρισματική του εφευρετικότητα στον συνδυασμό των υλικών, με τις πινελιές από την ελληνική φύση, αλλά και την ευρύτερη μεσογειακή κουζίνα. Ο Λαζάρου αλλάζει, πειραματίζεται, φρεσκάρει και ανανεώνει ιδέες και υλικά και βγάζει πάντα το καλύτερο και το πιο τέλειο αποτέλεσμα που απογειώνει γεύσεις και φαντασία. Ποτέ δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και δεν μονιμοποιεί τις εμπνεύσεις του. Είναι ανήσυχος, όπως κάθε ανανεωτικό και αυθεντικό πνεύμα. Δεν αρκείται στις κατακτήσεις του, αλλά επιζητά την συνεχή άνοδο. Η κουζίνα είναι το βασίλειό του κι αυτός εμπνέεται από τα βήματά του προς το καλύτερο. Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική, τη δημιουργικότητα και την εμπειρία του, έβγαλε από την αφάνεια ψάρια άγνωστα και ταπεινά, όπως η πεσκανδρίτσα , η ζαργάνα και η δράκαινα και μας τα σύστησε δημιουργώντας πιάτα απίστευτης νοστιμιάς τα οποία παραμένουν κλασικά έως σήμερα στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Έδωσε έτσι νόημα στην έννοια κλασική ψαροταβέρνα και απέδειξε σε όλους πόσο ευρύ μπορεί να γίνει το θαλασσινό μενού, αρκεί να υπάρχει φαντασία και δημιουργικότητα, ευρηματικότητα και ταλέντο. Και φυσικά η δημιουργικότητα αυτή ποτέ να μην σβήνει ή και να αλλοιώνει τη μυρωδιά του ιωδίου και της φρέσκιας αλμύρας στο πιάτο. Άξιοι συμπαραστάτες του στη προσπάθεια αυτή η δημιουργική του ομάδα με επικεφαλής τον Γιάννη Παρίκο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου