Πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να πούμε για αυτόν τον εκλεκτό μεζέ; Ένα σήμα κατατεθέν της γαλλικής κουλτούρας και ένα ιδιαίτερο ορεκτικό για ψαγμένους ουρανίσκους !!! Το οστό έχει μείνει στην άλμη για πάνω από δώδεκα ώρες, ώστε να εξαλειφθεί η οποία μυρωδιά του(ξέπλυμα). Τοποθετούμε εκ νέου αλάτι, πιπέρι και φρέσκο παρθένο αγουρέλαιο. Τριάντα λεπτά στο φούρνο σε μια μέση θερμοκρασία είναι αρκετά. Εδώ το έχω συνοδεύσει με μια κρουστά παρμεζάνας γκραντινέ με φλόγιστρο , του ταιριάζει πολύ!!! Τα υπόλοιπα συνοδευτικά είναι μια gremolata με σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και βότανα, ψητές φέτες φρέσκου προζυμένιου ψωμιού, παρθένο ελαιόλαδο Θάσου και Θυμάρι!!! (Το μεδούλι που σήμερα αποκαλείται «φουά γκρα του φτωχού», πάντα αοτελούσε εκλεκτό μεζέ ακόμη και για τον προϊστορικό άνθρωπο!!!)
Tips : Πολλοί άνθρωποι το αποφεύγουν επειδή είναι λιπαρό , αλλά πρέπει να ξέρετε πως το μεδούλι περιέχει 69% ακόρεστο λίπος. Είναι πολύ θρεπτικό αφού περιέχει σίδηρο, φώσφορο, και βιταμίνη Α .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου