Αν ήταν όλες οι καντίνες σαν το «Diego» , τότε τύφλα να έχουν τα εστιατόρια , αυτός λοιπόν ο ξεχωριστός multi ethnic πολυχώρος βρίσκεται στην ιστορική συνοικία του Θησείου στην αρχή της οδού Ανδριανού . Και θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί τον αποκαλώ πολυχώρο και έλκει σαν μαγνήτης τον νεαρόκοσμο της Αθήνας . Το «Diego» ξεκινάει να γεμίζει από το πρωί σερβίροντας καφέ και breakfast , θα βρείτε και ιαπωνικό τσάι υψηλής ποιότητας από την εταιρία Suki και εξαίσια smoothies . Όταν ο ήλιος ανεβεί ψηλά στον ουρανό τότε είναι η κατάλληλη ώρα να δοκιμάστε τα δροσιστικά και signature cocktail του Βασίλη Νικήτα , απλά δείξτε λίγο υπομονή γιατί οι παραγγελίες πέφτουν βροχή και υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση. Τις επόμενες ώρες θα σας ανοίξει ευλόγως η όρεξη και θα αναζητήσετε να βάλετε κάτι στο στόμα σας , γι’ αυτό θα φροντίσει η chef Ελένη Σαράντη με την βοηθό της Ηλέκτρα Ρίγκου. Το μενού που υπογράφουν διακρίνετε από τον εξωτισμό της Ασίας και τον αισθησιασμό της Λατινικής Αμερικής .
Με βάση λοιπόν τη λογική της καντίνας , σε μια πιο «free» εκδοχή, μπορείτε να δοκιμάσετε ταϊλανδέζικο, χειροποίητο κάρυ, ζυμαρικά με σπιτικό kimchi, καβούρια με απαλό κέλυφος που τηγανίζονται και μπορείτε να τα φάτε ολόκληρα, φιλέτο πάπιας , ακόμα και σουβλάκια και φουά γκρα. Τα πάντα τρώγονται είτε στα τραπέζια είτε όρθιοι!!! Άφησα για το τέλος δυο σπουδαίες καλοφαγικές εμπειρίες που βγάζει η κουζίνα του «Diego» , σεβίτσε και καρπάτσιο αμφότερα δουλεμένα με έμπνευση και σύγχρονες τεχνικές . Το tuna σεβίτσε , με sauce πικάντικου λεμονιού , αγγούρι, jalapeno mayo, corn nuts, αρωματικό ρύζι, έτερψε τα μέγιστα τον ουρανίσκο μας , το bloody mary σεβίτσε με γαρίδα, αβοκάντο, σέλερυ, jalapeño πιπεριά , είχε αρώματα και εντάσεις , το rainbow sea bream , καρπάτσιο τσιπούρας, με κόκκινο σίσο, γλυκοπατάτα και ιβίσκο , ξελόγιασε τους γευστικούς μας κάλυκες . Θα κλείναμε τη μέρα μας με φρέσκα στρείδια σε kimchi sauce , αλλά σταθήκαμε άτυχοι το πιάτο ήταν sold out από νωρίς .
Tips : «Diego» , διεύθυνση: Ανδριανού 1, Θησείο, Αθήνα , τηλέφωνο:210 3239353 , ανοιχτά καθημερινά από τις 09.00 π.μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου