Την συνταγή μου
εμπιστεύτηκε ο φίλος μου Δημήτρης Σιγάλας
από τον Πειραιά ,εγώ απλά ήμουν ο
βοηθός του στην όλη διαδικασία .Συνοδεύσαμε το πιάτο με αγγλική μπύρα
την «Trooper» που διαθέτουν
οι «Iron Maiden» από το official site του
συγκροτήματος :
Τα
υλικά μας :
3
μέτριες ψιλοτριμμένες πατάτες
1/2 φλ. αλεύρι
1/3 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλ. αλεύρι
1/3 κ.γλ. αλάτι
1/3
κ.γλ. πιπέρι
1/4 φλ. τσ. γάλα
1/3 κ.γλ. baking
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσ. γάλα
1/3 κ.γλ. baking
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες στη συνέχεια τις περνάμε από ένα λεπτό τρίφτη ,τις αλατίζουμε, τις πιπερώνουμε και τις βάζουμε στο σουρωτήρι για μερικά λεπτά να απομακρυνθούν τα υγρά τους . Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (γάλα, αλεύρι, baking, αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο ) και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο ,βάζουμε λίγο λάδι καρύδας (για να έχει λιγότερες θερμίδες το φαγητό μας ) σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε δυο κουταλιές από το μείγμα μας και το τηγανίζουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες στη συνέχεια τις περνάμε από ένα λεπτό τρίφτη ,τις αλατίζουμε, τις πιπερώνουμε και τις βάζουμε στο σουρωτήρι για μερικά λεπτά να απομακρυνθούν τα υγρά τους . Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (γάλα, αλεύρι, baking, αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο ) και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο ,βάζουμε λίγο λάδι καρύδας (για να έχει λιγότερες θερμίδες το φαγητό μας ) σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε δυο κουταλιές από το μείγμα μας και το τηγανίζουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου