Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγή: Αστακομακαρονάδα δια χειρός Ανέστη Στοιμένου στο μεζεδοπωλείο «Απέραντο γαλάζιο» στη σκάλα Ποταμιάς της Θάσου



Τι θα χρειαστούμε :
1 αστακό μεγάλο ( ή δυο μικρούς )
500 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
200 ml λευκό κρασί 
50 ml ούζο
μισή κούπα ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά )
Αλάτι και πιπέρι

Πως το κάνουμε :  Καθαρίζουμε μ’ ένα λεπτό μαχαίρι το άντερο του αστακού (επειδή οι αστακοί ζουν στην άμμο και θα υπάρχει σίγουρα και άμμος εκεί εκτός από "βρομιές")  και στη συνέχεια  τους κόβουμε στη μέση . Βάζουμε στη φωτιά  το τηγάνι , ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το κρεμμύδι  (καθαρισμένο  και κομμένο σε κύβους ), μια σκελίδα σκόρδο και  τον αστακό  για να θωρακίσουμε τη σάρκα του . Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι και το σκόρδο να ροδίζει  και να τσιτσιρίζει ο αστακός  μας  υπολογίστε περίπου πέντε λεπτά  τα φλαμπάρουμε  ( ένα φαγητό γίνεται φλαμπέ όταν, κατά την διάρκεια του μαγειρέματος , το περιχύνουμε με οινοπνευματώδες ποτό, και του βάζουμε φωτιά ώστε να γίνει φλεγόμενο , που είναι και η σημασία της γαλλικής λέξης φλαμπέ) με άσπρο κρασί και ούζο . Προσθέτουμε μετά  τις  τρεις ώριμες  ντομάτες   ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και πριν  αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι . Τα αφήνουμε για δέκα λεπτά , αφαιρούμε στη συνέχεια τον αστακό και ρίχνουμε μέσα  ένα πακέτο  ζυμαρικών (ψιλά μακαρόνια  ή ταλιατέλες ). Μέχρι η σάλτσα μας να μελώσει  τα μακαρόνια  μας θα έχουν γίνει , προσοχή όμως να μην σας λασπώσουν . Τα  σερβίρουμε  σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω  ψιλοκομμένο μαϊντανό .

 














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου