Info : Πολύ καλά τα πήγε ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός
Μαγειρικής που διεξήχθη 3 με 6
Μαρτίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό και
Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την
υποστήριξη της Παγκόσμιας Ένωσης
Αρχιμαγείρων (WACS).
Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής κουζίνας
και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή
αγορά . Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 500
ταλαντούχοι σεφ
και επέδειξαν τις ικανότητές τους στη μαγειρική δημιουργώντας πιάτα υψηλών απαιτήσεων . Διαγωνίστηκαν σε 34
διαφορετικές κατηγορίες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές της
Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Είκοσι πέντε διεθνείς κριτές οι οποίοι ήταν και πολύ αυστηροί
όπως διαπίστωσα κατά την διαδικασία καθώς και οι έλληνες
συνάδελφοι τους επέλεξαν και
βράβευσαν τους καλύτερους σε κάθε
κατηγορία . Στην επιτροπή των κριτών
διακρίναμε τους Άρη Τσανακλίδη , Ηλία Μαμαλάκη , Αργυρό Μπαρμπαρίγου , Γιώργο
Στυλιανουδάκη ,Αναστάσιο Μπαλανίκα , τον γερμανό Thomas Gugler , τον αμερικανό Ray Mc
Cue
, το τούρκο Emrah
Koksal , το κύπριο Νίκο Κωνσταντίνου κα . Ανάμεσα στους
βραβευθέντες υπήρξε και ένας Καβαλιώτης ο
Δημήτρης Βρατίδης μάγειρας του «Aparto bistro café» , ο
οποίος απέσπασε χάλκινο μετάλλιο και
έπαινο σε δυο κατηγορίες που έλαβε
μέρος . Στη κατηγορία restaurant dessert και με χρόνο προετοιμασίας μόνο σαράντα
λεπτών παρουσίασε το πιάτο “spaghetti
Halvah 24Κ” , σπαγγέτι από χαλβά σιμιγδαλένιο με σάλτσα μαύρης
σοκολάτας και νιφάδες χρυσού . Η επόμενη κατηγορία που διακρίθηκε ήταν η Modern Greek Cuisine με το πιάτο “vine SARMA limmeta” , ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα με σάλτσα lime και μούς
άνηθου . Συγχαρητήρια στον Δημήτρη
Βρατίδη για τις μεγάλες
του διακρίσεις , είναι
ένας άνθρωπος που εκτιμώ απεριόριστα για
το ήθος και την σεμνότητα του , ένας πραγματικός
άρχοντας της κουζίνας που ξέρει να δημιουργεί εμπνευσμένα πιάτα .
Tips : Ο Διεθνής
Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων
Βορείου Ελλάδος κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης
παράδοσης της Λέσχης παγκοσμίως. Συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του
κλάδου και είναι μέρος της συνεχούς προσπάθειας που κάνουν οι σεφ της
Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, για τη βελτίωση της
ανταγωνιστικότητας και του εμπλουτισμού της Ελληνικής γευσιγνωσίας.
ευγε στον μάγειρα Δημήτρη. Τετοιοι διαγωνισμοί θέλουν κότσια και πύχες υψηλούς.
ΑπάντησηΔιαγραφή