Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Η μπυραρία-εστιατόριο «Caru’cu Bere» στο Βουκουρέστι απο τον 18ο αιώνα

INFO : Η μπυραρία  Caru’cu Bere (που σημαίνει το καλάθι της μπύρας) ξεχωρίζει πρώτα απ’ όλα για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της  , βρίσκεται στο  παλιό κέντρο του Βουκουρεστίου και ιδρύθηκε το 1879 από μια οικογένεια Τρανσυλβανών εμπόρων . Το εστιατόριο παρασκευάζει φρέσκια  μπύρα η οποία δεν έχει υποστεί ιδιαίτερη επεξεργασία, διατηρώντας έτσι  όλα τα θρεπτικά συστατικά της  από τις πρώτες ύλες παραγωγής της . Βέβαια υπάρχει και η επιλογή ενός δυνατού  αποστάγματος που ονομάζεται  Pálinka (παλίνκα) , μοιάζει με το δικό μας τσίπουρο και μας έρχεται από τη περιοχή των Καρπαθίων . Η κουζίνα  της Ρουμανίας είναι πλούσια σε γεύσεις  και πολύ νόστιμη , διαφέρει όμως από περιοχή σε περιοχή, όσο πλησιάζεις προς την Τρανσυλβανία γίνεται πιο πικάντικη και πιο πιπεράτη. Θα σας προτείναμε λοιπόν να δοκιμάσετε "Το πιάτο του Ιππότη" (μοσχαρίσιο κότσι ψητό στην κατσαρόλα, με λαχανικά ) , "Το πιάτο του Δούκα" (χοιρινά πλευρά αργοψημένα στο φούρνο, με πατάτες φούρνου αρωματισμένες με δεντρολίβανο) , και  χοιρινό κότσι "αλά ρουμανικά" αργοψημένο, συνοδευόμενο με πολέντα , ξινό λάχανο, & καυτερή πιπεριά . Αξίζει βέβαια και η  πιατέλα των τυριών που περιλαμβάνει τυρί ωρίμανσης ,  κατσικίσιο , πρόβειο και  βουβαλίσιο τυρί . Όταν ολοκληρώσετε το γεύμα  σας επιβάλλεται να παραγγείλετε το παραδοσιακό ρουμάνικο γλυκό  Papanasi  που είναι  λουκουμάς γεμιστός με κρεμώδες τυρί , ξινή κρέμα & μαρμελάδα, ετοιμάζεται την ώρα της παραγγελίας ενώ η μερίδα περιλαμβάνει δυο τεμάχια.

TIP:   Διεύθυνση : Strada Stavropoleos 5, Bucuresti  , Τηλέφωνο: +40 726 282 373   Ανοιχτά   8:00π.μ-12:00πμ   
 
  
 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου