☛ Ο Δημήτρης Χαρίσκος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος low profile που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Χημικό Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του αποστακτήριο στον Ξηροπόταμο της Δράμας . Πειραματιζόμενος πάνω σε διάφορες τεχνικές απόσταξης και επεξεργασίας των πρώτων υλών κατάφερε να παντρέψει την παράδοση με την καινοτομία και να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας προϊόντα. Τσίπουρο , γκράπα ωρίμανσης, ένα εξαίσιο dry τζην και αποστάγματα από λεμονανθό, κυδώνι και μανταρίνι . Την προηγούμενη εβδομάδα συναντηθήκαμε στο μεζεδοπωλείο «ΤΥΡΑΞΙΑ» του Βασίλη Κελεμένη για την γευσιγνωσία των αποσταγμάτων του . Ξεκινήσαμε με το τσίπουρο Μάνγκους χωρίς γλυκάνισο που παρασκευάζεται από σοβινιόν μπλάνκ, ασύρτικο και μαλαγουζιά .Το χαρακτηρίζει η λεπτότητα του χαρακτήρα του και η απουσία κάθε «παράφωνης» νότας που θα αλλοίωναν τη γεύση του . Οι αρμονικοί συνδυασμοί του με το πιπεροτύρι Σοχού , το τυρί Άνδρου με μαστίχα Χίου , τον μοσχαρίσιο παστουρμά του Μιράν και την λούντζα Μυκόνου ικανοποίησαν όλους τους συνδαιτυμόνες του τραπεζιού . Συνεχίσαμε με το τσίπουρο Μάνγκους (με γλυκάνισο) , μονοποικιλιακό παρασκευάζεται από σοβινιόν μπλάνκ και ξεχειλίζει από τη φλογερή φρεσκάδα του γλυκάνισου . Το μυρίζεις και νιώθεις τα αρώματά του , ενώ όσο το κρατάς στο στόμα αισθάνεσαι τη μαγεία της απόσταξης. Εδώ οι αρμονικοί συνδυασμοί ξεπέρασαν κάθε προσδοκία …….καπνιστό Σέλι, ανθότυρο Θεσσαλονίκης, κατσικίσιο τυρί Γαλλίας merci chef , χαμόν φεράνο Ισπανίας , τυρί ροκφόρ , τσορίθο Ισπανίας και γραβιέρα ωρίμανσης Τρεμπέλη . Θα θέλαμε να σταθούμε όμως και στην ονοματοδοσία των αποσταγμάτων που προέρχεται από την λαϊκή παράδοση του τόπου . Ποιος είναι ο Μάνγκους ; Ο παλιάτσος …….είναι το ανατρεπτικό στοιχείο σε κάθε κοινωνία, το ζιζάνιο, το φαρσικό στοιχείο στα δρώμενα του δωδεκαήμερου που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στον Ξηροπόταμο Δράμας !!! Κλείσαμε αυτή την υπέροχη βραδιά γευσιγνωσίας με μια grappa ωρίμανσης που έφτιαξε ο Δημήτρης Χαρίσκος για after dinner στιγμές . Γλυκόπιοτη και ραφινάτη απέσπασε τα κολακευτικότερα σχόλια των παρευρισκομένων .
Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017
Γευσιγνωσία αποσταγμάτων του Δημήτρη Χαρίσκου από τον Ξηροπόταμο της Δράμας
☛ Ο Δημήτρης Χαρίσκος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος low profile που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Χημικό Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του αποστακτήριο στον Ξηροπόταμο της Δράμας . Πειραματιζόμενος πάνω σε διάφορες τεχνικές απόσταξης και επεξεργασίας των πρώτων υλών κατάφερε να παντρέψει την παράδοση με την καινοτομία και να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας προϊόντα. Τσίπουρο , γκράπα ωρίμανσης, ένα εξαίσιο dry τζην και αποστάγματα από λεμονανθό, κυδώνι και μανταρίνι . Την προηγούμενη εβδομάδα συναντηθήκαμε στο μεζεδοπωλείο «ΤΥΡΑΞΙΑ» του Βασίλη Κελεμένη για την γευσιγνωσία των αποσταγμάτων του . Ξεκινήσαμε με το τσίπουρο Μάνγκους χωρίς γλυκάνισο που παρασκευάζεται από σοβινιόν μπλάνκ, ασύρτικο και μαλαγουζιά .Το χαρακτηρίζει η λεπτότητα του χαρακτήρα του και η απουσία κάθε «παράφωνης» νότας που θα αλλοίωναν τη γεύση του . Οι αρμονικοί συνδυασμοί του με το πιπεροτύρι Σοχού , το τυρί Άνδρου με μαστίχα Χίου , τον μοσχαρίσιο παστουρμά του Μιράν και την λούντζα Μυκόνου ικανοποίησαν όλους τους συνδαιτυμόνες του τραπεζιού . Συνεχίσαμε με το τσίπουρο Μάνγκους (με γλυκάνισο) , μονοποικιλιακό παρασκευάζεται από σοβινιόν μπλάνκ και ξεχειλίζει από τη φλογερή φρεσκάδα του γλυκάνισου . Το μυρίζεις και νιώθεις τα αρώματά του , ενώ όσο το κρατάς στο στόμα αισθάνεσαι τη μαγεία της απόσταξης. Εδώ οι αρμονικοί συνδυασμοί ξεπέρασαν κάθε προσδοκία …….καπνιστό Σέλι, ανθότυρο Θεσσαλονίκης, κατσικίσιο τυρί Γαλλίας merci chef , χαμόν φεράνο Ισπανίας , τυρί ροκφόρ , τσορίθο Ισπανίας και γραβιέρα ωρίμανσης Τρεμπέλη . Θα θέλαμε να σταθούμε όμως και στην ονοματοδοσία των αποσταγμάτων που προέρχεται από την λαϊκή παράδοση του τόπου . Ποιος είναι ο Μάνγκους ; Ο παλιάτσος …….είναι το ανατρεπτικό στοιχείο σε κάθε κοινωνία, το ζιζάνιο, το φαρσικό στοιχείο στα δρώμενα του δωδεκαήμερου που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στον Ξηροπόταμο Δράμας !!! Κλείσαμε αυτή την υπέροχη βραδιά γευσιγνωσίας με μια grappa ωρίμανσης που έφτιαξε ο Δημήτρης Χαρίσκος για after dinner στιγμές . Γλυκόπιοτη και ραφινάτη απέσπασε τα κολακευτικότερα σχόλια των παρευρισκομένων .
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου