Info : Το σκηνικό είναι cult , αφού δίπλα σε καφάσια και κρεμασμένα κρέατα, βρίσκεται «στριμωγμένο» σε
μια γωνιά το ιστορικό οινομαγειρείο
« Ήπειρος» του αλησμόνητου μάγειρα Τζίμη
Καρατζένη στη Βαρβάκειο
αγορά και προσφέρει ελληνική
κουζίνα για πάνω από έναν αιώνα. Το οινομαγειρείο « Ήπειρος» πέρα από τα μαγειρευτά της
ημέρας προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό υπέροχες σούπες που ξεχωρίζουν για τη βαθιά τους
γεύση . Πατσάς μοσχαρίσιος ,πόδι μοσχαρίσιο , μοσχάρι βραστό, γίδα βραστή,
κοτόσουπα, μαγειρίτσα και ψαρόσουπα. Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο πατσά
τον ανάμεικτο (είναι η κοιλιά με το ποδαράκι
του ζώου ) , «μελώνει» πραγματικά το στόμα σου από τη βουτυρώδη υφή του και κάνει
τους σιελογόνους σου αδένες να παραληρούν από ευχαρίστηση !!!! Βέβαια και η ποιότητα
των μαγειρευτών του είναι υψηλή αφού πάντα
χρησιμοποιούνται αγνά υλικά και τηρούνται οι παραδοσιακές συνταγές του αξέχαστου
Τζίμη . Προσωπικά ξεχώρισα το αρνάκι φρικασέ, το μοσχαράκι γιουβέτσι και τον
μπακαλιάρο σκορδαλιά.
Tips : Κεντρική Αγορά, Φιλοποίμενος 4 (στοά Μανέτα), τηλ. 210 3240773
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου