Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Bao buns : σάντουιτς στον ατμό η νέα γευστική μανία !!!


Λέω  bao buns και το στόμα μου μελώνει από τότε που πρωτοδοκίμασα αυτά τα υπέροχα  sandwichάκια στον ατμό , τα τιμώ δεόντως σε κάθε μου έξοδο και δεν χρειάζεται να ξενιτευτώ στη Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για να τα απολαύσω αφού πλέον υπάρχουν στο menu αρκετών εστιατορίων και μεζεδοπωλείων της Καβάλας  . Όταν ο David Chang έβαλε για πρώτη φορά στο μενού του εστιατορίου του στη Νέα Υόρκη bao buns με χοιρινό το 2004, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι τα ταπεινά αυτά ψωμάκια θα έφταναν στη κορυφή προτίμησης όλων των απανταχού foodies. Τα bao buns ή baozi είναι κινέζικα στρογγυλά αφράτα ψωμάκια  που μαγειρεύονται στον ατμό από αφράτη ζύμη . Η γέμισή τους ποικίλει , συνήθως οι περισσότεροι τα προτιμούν με χοιρινό , πάπια ή λαχανικά , θα τα βρείτε όμως και σε πολλές άλλες εκδοχές όπως με σολομό, γαρίδα , ψίχα αστακού , pulled beef κα . 

           ΠΑΜΕ ΓΙΑ BAO

*** Στο cozy «Pink Flamingo» του Βασίλη Καλλίδη στην ethnic περιοχή του Συντάγματος εκτός από bao (η γέμιση των οποίων αλλάζει κάθε εβδομάδα) θα δοκιμάσετε και κινέζικα γεμιστά ζυμαρικά dim sum σε τρεις γεύσεις  , με χοιρινό και τζίντζερ, κοτόπουλο-γαρίδα και λαχανικά.  Όλα τα ψωμάκια και οι ζύμες φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο του σεφ με ελληνικές πρώτες ύλες. (Σκούφου 2, Σύνταγμα, τηλ. 2103316177)***  Στην ανανεωμένη κουζίνα του εστιατορίου “Epicure”  στη Καβάλα ο Ανδρέας Καμάριας ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες να φτιάχνει bao bun στον ατμό. Τα γεμίζει με χοιρινή πανσέτα , τρυφερό pulled pork ή κοτόπουλο , στη γέμιση προσθέτει τζέλ μανταρινιού , καρότο, αγγούρι ,τηγανητό κρεμμύδι, σουσάμι και bbq sauce . (Ερυθρού Σταυρού 8Γ, &Φιλελλήνων 2, Καβάλα , Τηλ: 251 110 4700)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου