To «Tinos
Food Paths» είναι η γιορτή της γαστρονομίας στο νησί , πραγματοποιείται το πρώτο
δεκαήμερο του Μαΐου και έχει ως στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής
κληρονομιάς της Τήνου . Είναι μια συλλογική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015 χωρίς
καμία χρηματοδότηση ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα και κατάφερε να γίνει σε σύντομο χρονικό
διάστημα υπόδειγμα συνεργασίας και εξωστρέφειας αναγνωρισμένη από το ευρύ κοινό. Οι δράσεις
του «Tinos Food Paths» λαμβάνουν χώρα σε
μύλους, σε αλώνια, σε κελιά και παλιές αγορές στην ενδοχώρα του νησιού . Περιλαμβάνουν
μαγειρέματα στον χώρο της Παλαιάς Ψαραγοράς του νησιού από καταξιωμένους
Έλληνες chef , ομιλίες για την διατροφή και την γαστρονομία από
διακεκριμένους ανθρώπους της γεύσης και της διατροφής, διαδραστικά δρώμενα και
πεζοπορίες σε μέρη του νησιού . Το 2019 παραβρέθηκα στη παρουσίαση της δημιουργικής ομάδας «Tinos Food Paths» στην έκθεση
«Horeca» και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Gastronomy Forum .
Ήταν προσκεκλημένη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και παρουσίασαν μαγειρικές
γλυκών και αλμυρών τηνιακών εδεσμάτων από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα . Έκλεψαν τις
εντυπώσεις τα τηνιακά παστέλια πάνω σε φύλλα λεμονιάς καθώς και τα αμυγδαλωτά.
Αντίστοιχα ενθουσίασαν τα δύο αλμυρά πιάτα , τα οποία είχαν για βάση τους το
πρώτο την φάβα και το δεύτερο τα μαυρομάτικα φασόλια, μαγειρεμένα σε συνδυασμό
με πολλά τοπικά προϊόντα όπως άγρια αγκινάρα, λιαστή ντομάτα, κάπαρη κ.α .
Το καρίκι Τήνου ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα !!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου