☛ Τελικά το mille-feuille του ζαχαροπλαστείου “Charlotte” αποδείχθηκε πως είναι το αγαπημένο γλυκό των Καβαλιωτών μαζί με το προφιτερόλ των πέντε γεύσεων. Σε χρόνο ρεκόρ τa ξεχώρισε και τa ανέδειξε , απλά ο pastry chef Θοδωρής Καπάκουλακ τa ανέβασε ένα επίπεδο επάνω . Χίλια φύλλα όπως μας λέει και το όνομα του έχει αυτό το απίθανο γλύκισμα λόγω των στρώσεων της σφολιάτας που περιέχει. ☛ Η παρασκευή του: Ο Θοδωρής παίρνει τα φύλλα σφολιάτας και αφού πρώτα τα καραμελώσει στο βαθμό που πρέπει τα τοποθετεί στη βάση του γλυκού , ακολουθούν οι στρώσεις με τη κρέμα πατισερί που έχει ως βάση την εξαίσια βανίλια Μαδαγασκάρης , γεμάτη από εξωτικά αρώματα της Αφρικής αλλά και με μια πληρότητα η οποία ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο . Το υπέροχο φινίρισμα του γλυκού ολοκληρώνεται με τρίμμα τραγανής καραμελωμένης σφολιάτας και μ΄ ένα απαλό σύννεφο άχνης που καταλαγιάζουν παιχνιδιάρικα και νωχελικά πάνω από το γλυκό. ☛ Συμπερασματικά: Το μιλφέιγ του ζαχαροπλαστείου «Charlotte» είναι ένα αέρινο γλύκισμα με λεπτές αρμονίες και ντελικάτη γεύση που θα απογειώσει τα γαστρονομικά σας αντανακλαστικά. Βέβαια ο Θοδωρής Καπάκουλακ γνωρίζει πολύ καλά την ισορροπία της γλυκύτητας και το μιλφέιγ του ισορροπεί σοφά , προσφέρει αυτήν την κλασσική ισορροπία γλυκού που δεν λιγώνει αυτόν που το δοκιμάζει . ☛ History: Ουδείς γνωρίζει ποιος εφηύρε το mille-feuille (μιλφέιγ) το αγαπημένο γλυκό του Ναπολέοντα !!! Πάντως το γλυκό υπήρχε ήδη από τον 17ο αιώνα , αλλά διάσημο το έκανε ο ζαχαροπλάστης Αντόλφ Σενιό το 1867 στο κοσμοπολίτικο Παρίσι .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου