Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Κεχαγιάς : Ο «αρτίστας» κρεοπώλης της Καβάλας που ωριμάζει τα κρέατα με πρωτοποριακές μεθόδους !!!



Ο «αρτίστας»  κρεοπώλης
Νίκος Κεχαγιάς από την Καβάλα πειραματίζεται συνεχώς επάνω στην ωρίμανση κρεάτων γιατί όπως υποστηρίζει το σιτεμένο κρέας έχει πιο βαθιά κρεάτινη νοστιμιά χωρίς να χάνει την ανυπέρβλητη γεύση του. Πάντα είναι ένα βήμα μπροστά στη τέχνη του ο Νίκος αφού ακολουθεί πρωτοποριακές μεθόδους στο σίτεμα του μοσχαρίσιου κρέατος . Το σιτεμένο κρέας εξωτερικά είναι σχεδόν μαύρο, λόγω του ξηρού αέρα που κυκλοφορεί μέσα στο ψυγείο ωρίμανσης και το στεγνώνει , ενώ τα επίπεδα της υγρασίας φτάνουν τους 90 βαθμούς . Αν και δείχνει ελαφρώς απωθητικό στην όψη , σε καμία περίπτωση δεν είναι χαλασμένο, γιατί συντηρείται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Το μοσχαρίσιο κρέας παλαιώνετε συνήθως σε 7-21 ημέρες αλλά και πολύ περισσότερες , μαλακώνει το κρέας και ενισχύει τη γεύση του αποκτώντας πλούσια αρώματα . Για καλύτερο αποτέλεσμα  και πιο σύνθετα αρώματα ψεκάζει με premium ουϊσκι και παλαιωμένα τσίπουρα τα κρέατα και τα αφήνει να σιτέψουν στο ψυγείο ωρίμανσης που διαθέτει. 













  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου