Με την «ορμή» της νιότης τους και αφού επισκέφτηκαν πολλά ζυθοποιία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να καταλήξουν στον εξοπλισμό που θα προμηθευτούν , τρία νέα παιδιά ο Ιωάννης Κεφάλας, ο Βαγγέλης Αγγελουδάκης και η Ειρήνη Κουλουλία αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη Ικαριακή ζυθοποιία στο χωριό Φάρος της Ικαρίας στον δρόμο που οδηγεί στην όμορφη παραλία «Νεάλια» . Έφτιαξαν λοιπόν την Ικαριώτισσα (Ikariotissa), μια ξανθιά φρέσκια και απαστερείωτη μπύρα τύπου ale με νερό από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας , βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά . Τα παιδιά λοιπόν πείραξαν επί το ελληνικότερoν την αμερικανική συνταγή ale που συνήθως δίνει φρουτώδη και γλυκιά γεύση στη μπύρα , προσθέτοντας λυκίσκους δικής τους επιλογής για να αποκτήσει η Ικαριώτισσα μια πιο ισορροπημένη πικράδα . Οι ιδιοκτήτες της μικροζυθοποιίας δεν επαναπαύονται στις δάφνες της «Ικαριώτισσας » , ήδη πειραματίζονται με νέες συνταγές ζυμώνουν και δοκιμάζουν ασταμάτητα για να δημιουργήσουν τις νέες ετικέτες της ζυθοποιίας . Στην υγειά σας λοιπόν από το νησί της μακροζωίας και του ευ ζην με μια ….. ξανθιά «καλλονή» , την καλοκαιρινή μπύρα Ικαριώτισσα (Ikariotissa) που οφείλει το όνομα της στη μητριαρχική παράδοση της Ικαρίας !!!!
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
IKARIOTISSA ( beer) : Είναι ξανθιά , φρέσκια, ευκολόπιοτη και άκρως καλοκαιρινή !!!!
Με την «ορμή» της νιότης τους και αφού επισκέφτηκαν πολλά ζυθοποιία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να καταλήξουν στον εξοπλισμό που θα προμηθευτούν , τρία νέα παιδιά ο Ιωάννης Κεφάλας, ο Βαγγέλης Αγγελουδάκης και η Ειρήνη Κουλουλία αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη Ικαριακή ζυθοποιία στο χωριό Φάρος της Ικαρίας στον δρόμο που οδηγεί στην όμορφη παραλία «Νεάλια» . Έφτιαξαν λοιπόν την Ικαριώτισσα (Ikariotissa), μια ξανθιά φρέσκια και απαστερείωτη μπύρα τύπου ale με νερό από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας , βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά . Τα παιδιά λοιπόν πείραξαν επί το ελληνικότερoν την αμερικανική συνταγή ale που συνήθως δίνει φρουτώδη και γλυκιά γεύση στη μπύρα , προσθέτοντας λυκίσκους δικής τους επιλογής για να αποκτήσει η Ικαριώτισσα μια πιο ισορροπημένη πικράδα . Οι ιδιοκτήτες της μικροζυθοποιίας δεν επαναπαύονται στις δάφνες της «Ικαριώτισσας » , ήδη πειραματίζονται με νέες συνταγές ζυμώνουν και δοκιμάζουν ασταμάτητα για να δημιουργήσουν τις νέες ετικέτες της ζυθοποιίας . Στην υγειά σας λοιπόν από το νησί της μακροζωίας και του ευ ζην με μια ….. ξανθιά «καλλονή» , την καλοκαιρινή μπύρα Ικαριώτισσα (Ikariotissa) που οφείλει το όνομα της στη μητριαρχική παράδοση της Ικαρίας !!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου